Ciutat

La Festa de Punta a Punta uneix famílies amb jocs i esports

Una mare ajuda els seus fills a fer bombolles gegants / M.A.L.

Gairebé dues hores recorregut per viure la Festa Major de Punta a Punta. Aquesta iniciativa pretén acostar als barris la festa amb jocs infantils i esports. I els sabadellencs responen amb una alta participació.

Amb sortida al nord de la ciutat, a la plaça del Pi, trobem un circuit d’aventura. Els nens i les nenes fan equilibri per no caure. “Primer una mà en una corda i l’altra mà en una altra”, aconsella un pare al seu fill.

Molt a prop els jocs tradicionals com les xanques, les anelles, saltadors, plats xinesos…uneixen pares i fills. La Cristina mostra la seva filla Clàudia com saltar la corda. “Està molt bé poder compartir amb els fills aquests jocs de la nostra època”, afirma la mare. Al costat, en Sergi i la seva filla Ona pugen a les xanques. La nena no se’n surt i necessita l’ajuda de la mare. “Menys maquinetes i més jocs tradicionals”, diu el pare.

El recorregut continua baixant l’avinguda de Matadepera fins a arribar a l’avinguda de la Concòrdia. Allà al mig de la calçada que està tallada al trànsit s’han instal·lat un munt de jocs de taula. Escacs, dames, Dòmino, 3 en ratlla, parxís, qui és qui…”Escac i mat”, diu l’Unai al seu pare. La partida s’ha acabat i el nen ha guanyat. “De tant en tant juguem per passar l’estona, per això és una bona iniciativa poder fer-ho aquí”, afirma en Xavi, el pare. “Porta ulleres? Ja ho tinc”, assegura l’Ariadna, a la seva àvia Tere amb qui juga a Qui és qui. “Ens agraden molt els jocs de taula, hi juguem cada setmana”, explica la Tere.

Al final de l’avinguda de la Concòrdia, en una petita pista de bàsquet una família molt motivada busquen un guanyador al joc del 21. La Sandra indica que en aquesta pista “la cistella està més baixa i és més fàcil per als nens”. En Joel, el seu fill més petit ho confirma fent cistella.

Recorrent l’Onze de Setembre, Via Massagué i la Rambla, s’arriba un altre punt ineludible el circuit de bicicletes de l’avinguda de Barberà. Els nens i nenes esperen pacientment el seu torn fent cua. Pujar i baixar dels obstacles que s’han posat és tot un repte per als més petits. Això sí, imprescindible posar-se el casc. En José Miguel acompanya de molt a prop la seva filla Glòria, que supera amb seguretat el circuit. “És una bona manera de passar el matí i treure les activitats del centre”, assenyala el pare.

A l’avinguda de Barberà també s’hi troben els jocs gegants. Són de fusta i pretenen impulsar la col·laboració i la psicomotrocitat. “No tot són videojocs o futbol”, explica un dels monitors.

Per als aficionats de l’esport rei, una mica més enllà comença un partit de futbol en un camp de 3×3. Dos equips de nens ho donen tot i s’hi veuen molts gols. El resultat final és un discutit empat. “És amistòs”, crida una mare intentant calmar les protestes del seu fill.

El recorregut acaba amb un taller de bombolles gegants que fa les delícies dels més petits, però també dels adults. Els pares i mares es diverteixen com a nens intentan crear grans bombolles de sabó, que després esclaten el seus fills. Un punt i final digne per a la Festa de Punta a Punta.

Comentaris
To Top