Ciutat

El parc de les Aigües ja és més a prop

Acabades les primeres dues fases, comença a la tercera i última

Xavier Guerrero, Juli Fernández, Maties Serracant i Miquel Solant a l'acte / Victòria Rovira

Aquesta tarda, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; el segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez; el regidor de Can Llong, Miquel Soler, entre d’altres representants del consistori, han visitat el parc de les Aigües. Les primeres dues fases del projecte ja s’han acabat, i ha consistit en la urbanització d’un dels carrers que l’envolten i una primera definició de l’espai. La tercera fase s’iniciarà durant el primer trimestre de 2019 i el parc serà una realitat al 2020.

A principis de l’any vinent, segons explicava l’alcalde, es farà la licitació per començar aquesta fase, que consistirà en dotar el parc amb espais d’estada, espais naturalitzats, espais de jocs infantils i un mirador amb passarel·la, des del que es podrà veure la Mola, el Montseny i el rodal de la ciutat.

El cost d’aquesta última fase serà de 4.099.521 €, i igual que l’anterior, s’ha fet amb les quotes que les promotores de les obres del barri, que van trigar 15 anys en arribar, ha explicat Juli Fernàndez. Maties Serracant ha destacat la importància d’aquest projecte i del parc del Nord, com “dos elements bàsics que s’havien de definir i dur endavant”.

El parc era una de les reivindicacions històriques dels veïns del barri. Abans de que comencessin les obres, un dels carrers que l’envoltaven no estava asfaltat i quan plovia hi havia problemes amb les filtracions d’aigua, aquest serà un dels problemes que quedaran solucionats amb la seva construcció.

Protestes veïnals per altres projectes

Tot i que aquesta obra era una reivindicació del barri, i es troba en una fase avançada, els veïns de Can Llong han aprofitat la cita per reclamar a l’Ajuntament altres equipaments com el CAP, l’institut o l’edificació de l’escola Virolet. “Jo vaig matricular els meus fills a P-3 i deien que començarien les obres de l’escola, però encara no ho han fet”, comentava una de les mares. Un altre es queixava de tenir que dur els nens a instituts del centre o de Sant Quirze.

Les queixes han endarrerit l’inici de l’acte, i els diferents representants han intentat tranquil·litzar els ànims parlant amb els veïns. L’Ajuntament ha explicat que es tracta de projectes que ja estan en marxa, i que per exemple, el procediment per licitar les obres de l’escola Virolet ja està en marxa, i el proper dia 25 de setembre s’obrirà el concurs. “El compromís amb el CAP segueix estant en peu, i segueix tirant endavant amb la licitació en marxa”, deia Juli Fernàndez, i afegia que sobre l’institut s’estan “ultimant els detalls de la licitació”, pel projecte executiu amb la Generalitat.

Juli Fernàndez parlant amb els manifestants / Victòria Rovira

Comentaris
To Top