Ciutat

Així és un viatge amb l’Èrica

El Bus Èrica a la plaça del Doctor Robert / Lluís Franco

El Diari de Sabadell ha realitzat un viatge amb l’Èrica, el vehicle autònom que l’AMTU ha portat a Sabadell amb motiu de la setmana de la mobilitat. Tothom que vulgui podrà fer-ho entre aquesta tarda i demà, el recorregut dura uns pocs minuts i recorre el tram que transcorre des de la plaça del Doctor Robert fins la plaça de l’Àngel.

L’Èrica és un prototip i el seu espai és reduït, sis persones poden anar assegudes i unes altres sis de peu. La ruta del vehicle ha estat programada abans del trajecte de forma manual, i el vehicle es limita a seguir-la. Viatja a una velocitat de 18-19 km/h, i triga uns pocs minuts en fer el trajecte.

No dona la sensació d’estar viatjant sense conductor. Va agafant velocitat de forma constant i es manté estable en tot moment. Els seus sensors de 360 graus detecten en tot moment els obstacles que l’envolten, i si detecta qualsevol cosa a uns pocs metres, comença a frenar. En el cas que l’obstacle aparegui de sobte – com els coloms-, el vehicle fa una frenada brusca i es para en sec, així que si aneu de peu, agafeu-vos a la barana per no caure.

El Francesc ha pujat amb la seva família. “De moment ha demostrat ser segur; ha detectat uns coloms i s’ha frenat”, explicava, i ha afegit que quan aquests vehicles estiguin en funcionament no li importaria ser usuari. El Manel també ha pujat amb el seu fill, i seria usuari quan estiguin en funcionament. “M’ha semblat lent, tranquil i segur, i si s’apropava algun obstacle es parava”, deia.

El Diari de Sabadell va entrevistar ahir a Joan Prat, director General de l’AMTU, que va explicar en profunditat com funciona l’Èrica i la importància del transport autònom d’aquí a uns anys.

Comentaris
To Top