Oci i cultura

Tret d’inici a una innovadora temporada de LaSala

El teatre de Can Rull presenta la programació d’aquesta temporada

Mireia Llunell, encarregada d'Atenció Escoles i Producció durant la roda de premsa de LaSala / victòria ROVIRA

El teatre LaSala Miguel Hernández inaugura temporada amb una vintena d’espectacles contemporanis que aposten, un cop més, pel públic infantil. El teatre llença enguany una programació d’activitats paral·leles com conferències i tallers relacionats amb els espectacles. A hores d’ara, la programació té inscrits gairebé 12.000 alumnes per als passis escolars.

La directora de LaSala Miguel Hernández, Eulàlia Ribera, ha destacat la importància de treballar per la cultura infantil i “crear complicitats i teixit amb entitats de Sabadell” per crear un eix transversal i sinèrgies. Ribera, que considera que “es pot parlar amb els nens de qualsevol cosa amb les paraules adeqüades”, ha apostat per una varietat molt àmplia de temes pel festival d’enguany. Un exemple és la conferència que farà Arturo Roman, especialista a tractar les tragèdies en infants, sobre el dol, vinculat a l’espectacle Èuria.

Ribera defineix la nova temporada com “un projecte d’equip, molt feminista i amb una mirada molt reivindicativa”.

Un rebost solidari

La directora ha destacat la importància d’un rebost solidari de cultura perquè “més enllà de les necessitats bàsiques, la cultura és necessària pel desenvolupament personal”. En aquest sentit, Josep Masip, president de la Creu Roja de Sabadell, ha afegit que “és molt important que la cultura no quedi fora dels col·lectius” i que “no tot és donar macarrons”.

Es tracta de la 14a edició del festival i aquesta temporada se celebrarà la trobada professional a Ca l’Estruch, amb directors d’arreu del món de festivals dedicats a la infància. La programació es completa al 100% a Sabadell i s’expandeix per la resta de poblacions. Una de les novetats d’enguany és que s’oferirà l’espectacle Tuntu, un espectacle de dansa pensat per persones amb discapacitat visual. A aquest espectacle hi assistiran alumnes de les escoles Francesc Bellapart i del Xaloc.

Projecte innovador

Daniel Carreras, actor de l’obra Laika, considera que “veure a Sabadell un projecte com aquest, que no existeix arreu d’Espanya, és per sentir-se orgullós” i ha afegit que “s’estan fent coses que ningú no s’atreveix a fer”. Rafael Pérez, en representació de l’Obra Social la Caixa ha manifestat la seva satisfacció per participar en aquesta nova temporada. “Ens agrada la transversalitat del projecte, ens agrada la gran investigació i recerca que hi ha al darrere” i ha afegit que “LaSala està molt reconeguda més enllà del propi municipi”.

També la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, considera que el projecte “és un recull de les inquietuds més importants que tenim a la societat, del sentit de ciutat i de crear xarxa”.

Comentaris
To Top