Opinió

Manifest de les institucions econòmiques de Sabadell sobre el nomenclàtor de la ciutat

Plaça d'Antoni Llonch / Google Maps

[Per Cambra de Comerç, Centre Metal·lúrgic, CIESC, Gremi de Fabricants de Sabadell i Fundació per la Indústria – Sabadell 1559]

Davant de la iniciativa de canviar el nom de la plaça Antoni LLonch, en el context de la llei de memòria històrica, les institucions sabadellenques que impulsen l’activitat econòmica amb criteris d’esperonar el desenvolupament de la ciutat, generant inversió, treball i potenciant la internacionalització, fem públiques les següents consideracions:

Estem d’acord i trobem molt important respectar i recuperar la memòria històrica de la nostra ciutat. Per això considerem vital que les decisions que es preguin respecte al nomenclàtor de la ciutat, siguin resultat d’un debat fonamentat en el rigor històric. Per aquest motiu, estem disconformes en la supressió del nom de la plaça Antoni Llonch, tant per la forma en que s’està duent a terme, com per la seva elecció.

L’Antoni Llonch, va esser clau en la transformació de la ciutat, millorant la qualitat de vida dels sabadellencs, potenciant la dotació de l’habitatge, fomentant la cultura, -amb la creació de la Faràndula-, establint els criteris de mobilitat i seguretat, com és fent el projecte del soterrament del tren, entre altres.

Volem també destacar que en cap cas el comunicat està en contra del nou nom proposat, sinó que es demana que es facin els corresponents treballs per trobar un emplaçament alternatiu al que es
proposa.

En conseqüència demanem a l’Ajuntament que no canviï el nom de la plaça i, a la vegada, es treballi per arribar a un consens en quan a criteris per aplicar la llei de la memòria històrica.

Comentaris
To Top