Ciutat

Sabadell s’acomiada del nen mort en estranyes circumstàncies amb el seu pare

Sabadell s’acomiada del nen mort en estranyes circumstàncies amb el seu pare

El minut de silenci, aquest dimarts / Lluís Franco

Sabadell s’ha acomiadat de l’Eloi, el menor de sis anys assassinat suposadament a mans del seu pare. Unes 300 persones s’han concentrat aquest migdia a la plaça Sant Roc per condemnar la seva mort al sud de França el passat 15 de setembre. Malgrat que el cas encara es troba sota investigació per part de la Gendarmeria Francesa, l’Ajuntament treballa amb la tesis de l’assassinat després de “rebre evidències” que així ho corroboren.

A les 12 hores s’ha realitzat un minut de silenci a la plaça de Sant Roc, que ha comptat amb la presència de familiars del menor. Després de l’homenatge, s’ha llegit un manifest de la Taula d’Entitats de Gènere en la qual s’expressava la repulsa al suposat assassinat i la solidaritat envers la familia. “En aquests moments de dolor profund no esteu sols“, ha expressat la portaveu.

“Les agressions que es produeixen a través de la instrumentalització dels fills i les filles amb el principal objectiu de danyar la mare acostumen a produir un dany més profund que el que pugui produir qualsevol altre tipus d’agressió”, han denunciat des de la Taula, que ha demanat una resposta “contundent i integral per acabar amb la violència masclista”.

La convocatòria ha aplegat gran part dels representants dels grups municipals a l’Ajuntament. També d’amics i familiars del nen pressumptament assassinat.

Accident o assassinat?

El cas està encara sota investigació però l’Ajuntament sosté que hi ha evidències que la mort de l’infant no va ser accidental. El govern local treballa amb la hipòtesi que l’accident va ser provocat. Així es desprèn de les proves recollides al lloc dels fets. La mare havia denunciat l’home el dia abans per endur-se el nen sense el seu permís i saltant-se el règim de custòdia.

Comentaris
To Top