Publicitat
Vallès

Un accident químic provoca un núvol de gas no tòxic a Rubí

Una reacció química ha provocat un núvol groc i irritant, però no perillòs

Imatge d'arxiu de la Riera de Rubí / WIKIMEDIA

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest divendres al matí l’Alerta del Pla especial d’emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT per un accident a l’empresa Moehs Catalana, S.A. ubicada al Polígon Industrial Rubí Sud de Rubí.

L’accident s’ha produït a les 7:50 hores del matí de divendres per una reacció de descomposició tèrmica amb despreniment de gasos. A conseqüència d’aquesta reacció s’ha format un núvol de color groc de caràcter irritantno tòxic per a les persones. Per aquest motiu Protecció Civil de la Generalitat no ha recomanat el confinament de la població propera. No obstant, si alguna persona nota molèsties en exposar-se a l’exterior, es recomana que es tanqui a l’interior de l’edifici més proper, tancant portes i finestres així com el sistema de ventilació.

Quan s’ha produït l’incident l’empresa ha activat immediatament el seu Pla d’Autoprotecció (PAU) i els bombers de l’empresa han actuat per contenir la fuita del producte. Els Bombers de la Generalitat s’han desplaçat amb cinc vehicles i a hores d’ara ja estan revisant les instal·lacions per trobar l’origen de la fuita. Els Bombers també han fet tasques de refrigeració d’un reactor.

També s’hi han desplaçat operatius de Mossos d’Esquadra, del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM i la Policia Local de Rubí.

En aquests moments no consta cap persona afectada a causa de l’accident.

Publicitat
Comentaris
To Top