Ciutat

El Gremi de Fabricants, Forcadell, Cuixart i Elgio reben les camises d’Honor dels Saballuts

La coordinadora de l'ANC de Sabadell, Neus Alsina, agafa la camisa de Forcadell / Victòria Rovira

Aquest cap de setmana, els Saballuts estan celebrant la seva festa gran. Ahir a la nit van lliurar les camises d’Honor en un “acte senzill, emotiu i molt sensible”, com ha explicat el seu president, Joan Carles Sànchez. Els actes continuaran tot el cap de setmana amb la vigília d’aquesta tarda, la festa d’aquesta nit i la jornada Castellera de demà.

Un dels receptors de les camises d’Honor va ser el Gremi de Fabricants, pel suport que ha donat a la colla en aquests últims temps. La resta van entregar-se a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell; el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i al raper Elgio; tots tres, “víctimes de la repressió de l’estat”. En el cas dels dos primers – que estan a presó – van ser els seus familiars els que van recollir les camises.

A l’acte, també es va fer l’entrega de camises als nous components de la colla, que van rebre la nova versió presentada fa unes setmanes al Gremi de Fabricants, i que estrenaran a la jornada castellera d’aquest cap de setmana.

Diada dels Castellers

A les 18.00 h d’aquest dissabte es celebrarà la vigília amb l’actuació dels Saballuts, els Castellers de Berga i els Tirallongues de Manresa. Demà a les 12.00 h, a la plaça de Sant Roc, es durà a terme la jornada amb la presència dels Sagals d’Osona i els Xics de Granollers.

Joan Carles Sánchez està content amb el resultat de l’assaig d’aquest divendres: “va anar molt bé”, explicava el president dels Saballuts, tot i que no s’atreveix a pronosticar quines formacions faran demà, perquè “dependrà de com vagi aquesta tarda i de la tècnica”, ja que encara hi ha gent tocada després del concurs de Tarragona. Sigui com sigui, els Saballuts encaren la jornada de demà de forma festiva.

Comentaris
To Top