Ciutat

La Coordinadora d’Entitats de la Gent Gran vol canviar l’escultura dedicada als avis

L'escultura situada a la plaça de les àvies i avies és d'un autor desconegut / LLUÍS FRANCO

L’escultura que hi ha la plaça de les Àvies i els Avis, situada a la Creu Alta, està sent objecte d’un ‘judici’ per part d’avis i àvies de la ciutat que, a través de la Coordinadora d’Entitats de la Gent Gran, han fet saber al Diari que la volen canviar. El motiu és “senzill” segons la presidenta de l’entitat, Teresa Sererols,“perquè no ens agrada, és lletja”. Sererols ha explicat que “divendres tenim una trobada amb l’Ajuntament i els volem preguntar quantes signatures es necessiten per canviar-ho”.

L’escultura es va instal·lar en aquesta plaça l’any 1987 i és d’autor desconegut. Segons hem pogut saber a través de la pàgina web de l’Ajuntament, la mateixa Coordinadora d’Entitats de la Gent Gran l’hauria encarregat a l’escultor Camil Fàbregas,que va declinar l’oferta. Fàbregas, però, va proposar fer una fosa de bronze i copiar un motlle de guix d’un autor desconegut. Segons l’escultor sabadellenc, el motlle era una reproducció d’una obra que va ser exposada l’any 1910 en uns Salons Internacionals d’Escultura.

La fosa de l’escultura anònima la va realitzar la Fundació Ginfer de Reus i el pedestal el va dissenyar Camil Fàbregas. L’escultura, titulada “Als avis”, és de bronze, mesura gairebé dos metres i està ubicada a la plaça, ara anomenada, de les Àvies i els Avis, entre el carrer de Castellar del Vallès i el passatge de Jonqueres.

Comentaris
To Top