Ciutat

L’oposició critica la falta de projecte del Govern respecte el patrimoni adquirit

Vista aèria de la fàbrica Artèxtil, amb part del terrat i l'embigat ja enderrocat, en una imatge d'arxiu / ÓSCAR ESPINOSA

Els complexos fabrils Sallarès Deu i part de l’Artèxtil ja poden ser adquirits per l’Ajuntament de Sabadell. El ple municipal ha aprovat la compra dels conjunts fabrils per un valor aproximat total de 7,7 milions d’euros -als quals cal treure 1,5 milions d’ajuts europeus. La decisió ha provocat les crítiques de l’oposició en el ple municipal d’aquest dijous, no tant per la compra en sí, sinó per una manca de projecte de ciutat del govern quadripartit.

Entre els grups de l’oposició, la preocupació visible ha estat pel usos futurs d’aquests edificis històrics adquirits, més quan hi ha una desena d’immobles comprats anteriorment que no tenen ara per ara un futur clar.

Dubtes sobre els usos

El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha demanat a l’Ajuntament que “defineixi les seves prioritats” i ho ha fet amb un atac a la política patrimonial del govern local: “Més enllà del coworking al Sallarès Deu, quin projecte tenen?“, s’ha preguntat Hernández. Des del PDECat, la regidora Silvia Renom ha apuntat al possible “sobrecost” que suposaria permetre el deteriorament de les noves adquisicions: “Cal mantenir els espais, recuperar-los i donar-los ús”, ha subratllat Renom.

Així mateix, el PSC ha aprofitat l’ocasió per reivindicar les polítiques de nous equipaments dels governs socialistes a Sabadell. “Biblioteques, pavellons… hi són o no hi són? S’han fet? Es van fer pel govern socialista”, ha exposat el portaveu dels socialistes, Josep Ayuso, que considera que la compra dels complexos s’ha realitzat a preu de mercat: “El gran monstre, mana”.

El Govern demana temps

Davant les crítiques, el segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, no ha detallat les funcionalitats que tindran els equipaments però sí que ha posat en valor l’esforç del govern local en les noves adquisicions. El regidor de Territori ha assegurat que la vocació és dedicar el superàvit de l’Ajuntament a habitatge. “Hem fet molta feina”, ha reinvidicat Fernàndez, que ha avançat que hi haurà noves adquisicions en el pressupost de 2019, a banda dels 18.000 m2 de sòl nous per la ciutat.

Des del Govern s’ha demanat paciència a l’oposició. Fernàndez ha apuntat que primera feia falta comprar i després serà moment de trobar un ús. “Primer has de tenir els edificis“, ha remarcat i ha afegit que ara es troben en el punt de “buscar què fer” amb les adquisicions.

L’adquisició ha estat aprovada amb el vot favorable dels grups del govern municipal -UpC, Crida, ERC i Guanyem- i l’abstenció dels grups de l’oposició.

Comentaris
To Top