Ciutat

La Colla Sardanista Sabadell, campiona de Catalunya dels Veterans

La Colla Sabadell en un moment del concurs /CEDIDA

La Colla Sardanista Sabadell va guanyar ahir el Campionat de Catalunya de Colles Veteranes “Trofeu Ciutat de Balaguer”. En aquest concurs es decidia la classificació final del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes. Manuel Muñoz, de la Colla Sabadell estima que “La temporada 2018 ha estat realment difícil, donat el gran nivell de les colles que han arribat a la fase final d’aquesta competició, especialment la colla Claror de Goges de Banyoles que al costat de la Sabadell han protagonitzat un autèntic estira-i-arronsa en les últimes jornades de la competició.

Malgrat l’inicial avantatge de la Colla sardanista del Pla de l’Estany (Claror de Goges, que va guanyar les dues sardanes), va ser la Colla Sabadell qui finalment va aconseguir el primer lloc de la classificació.

A la primera tanda, la Sabadell, explica Muñoz, “va ballar a un nivell altíssim superant a la Claror en diverses fases de la sardana, en la segona tot va estar molt més igualat”. La Colla Sabadell, aconsegueix amb aquest nou triomf el seu cinquè campionat de Catalunya de la seva història, un gran “colofó de la temporada”, afegeix Manuel Muñoz, que coincidia en el cinquantè aniversari del debut d’aquesta colla sabadellenca.

Quaranta colles i 500 dansaires arribats d’arreu del país han participat aquest diumenge a la 57a edició del Trofeu Ciutat de Balaguer de Colles Sardanistes. La jornada realitzada a la Plaça Mercadal de la capital de la Noguera també ha estat escenari del desenllaç final del Concurs Nacional de Colles Sardanistes i del Campionat de la Terra Ferma. Campionat de Catalunya en la categoria de Veterans, modalitat en la qual participava la Colla Sabadell.

Comentaris
To Top