Ciutat

La font de la plaça de Catalunya, de blau pel Dia Mundial de la Diabetis

La font, de blau per conscienciar sobre l'autisme, el mes d'abril / @GabrielFerDiaz

En el Dia Mundial de la Diabetis, demà dimecres 14 de novembre, l’Ajuntament il·luminarà de blau la font de la plaça de Catalunya. La iniciativa parteix d’una proposta de l’Associació de Diabetis de Catalunya (ADC) que promou la sensibilització sobre aquesta malaltia. D’altra banda, també demà i de 10h a 13h, l’ADC ubicarà un punt informatiu al vestíbul de l’hospital Taulí.

La data escollida coincideix amb l’aniversari del naixement de Frederick Banting, qui, juntament amb Charles Best, va descobrir la insulina com a potencial medicament per combatre la diabetis, l’octubre del 1921. Segons la Federació Internacional, el 70% dels casos de diabetis mellitus de tipus 2 es poden prevenir amb una alimentació saludable i la pràctica regular d’activitat física, fet que suposaria una reducció de 150 milions de casos l’any 2035.

Les entitats i els experts en la diabetis recomanen seguir la dieta mediterrània, variada i formada per fruita, verdura, carn i peix, entre altres, perquè és una eina eficaç en la prevenció de la malaltia. La font ja es va il·luminar de blau el passat 2 d’d’abril per la celebració del Dia Mundial sobre la Conscienciació de l’Autisme.

Comentaris
To Top