Publicitat
Ciutat

El barri de Can Puiggener “continua desprotegit”

Un cotxe dels Mossos al barri / Óscar Espinosa

Els veïns de Can Puiggener denuncien que “el barri continua desprotegit” malgrat els acords als quals es van comprometre tant l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, com el regidor de Seguretat, Lluís Perarnau, durant una reunió amb l’associació de veïns (AAVV) el passat mes d’octubre. Manolo Corral, president de l’Associació de veïns de Can Puiggener, explica que la mesura de seguretat d’assignar una patrulla de barri fixa, acordada durant la reunió, “no s’està fent efectiva” i afegeix que “no hi ha cap mena d’evolució en les negociacions”.

Per la seva banda, l’Ajuntament assegura que, des que va tenir lloc aquella reunió es va destinar una parella policial en horari de matí i tarda de dilluns a divendres, però que “en cas d’emergència a altres punts de la ciutat, la patrulla s’ha de desplaçar i abandonar la seva posició fixa al barri”. Tot i que el govern insisteix que s’ha portat a terme la implantació de l’acord, al barri sembla que la mesura passa totalment inadvertida, com confirmen des de l’associació de veïns, que no veuen “ni canvi, ni tampoc una millora efectiva” a la zona.

“El barri necessita més presència policial”, apunta Teodoro Montero, membre de l’associació. Segons el veí, hi ha un problema “greu” i una “gran escletxa social que cal solucionar conjuntament veïns, administració i policia”. Apunta que la inseguretat és “una sensació estesa” al barri i considera que aquest problema “se solucionaria amb una patrulla fixa”, especialment durant les sortides dels nens de l’escola, els caps de setmana i durant la nit, considerades “les hores més crítiques”, precisament els moments en què la patrulla no està assignada.

Altres queixes

Segons expliquen alguns membres de l’associació veïnal, el deteriorament del barri és “un problema estructural” i que s’està “silenciant”. Durant la reunió mantinguda amb l’Ajuntament, el consistori es va comprometre a arreglar la plaça U de maig i Arxidona, expliquen els veïns, però “no s’ha vist cap mena d’actuació de moment”, lamenten. També assenyalen que hi ha carrers com el passatge la Vinya “especialment deteriorats” i que poden suposar “un perill” per a vehicles.

“Els serveis de neteja no passen pràcticament pel barri”, diu Montero, posant un nou problema a la taula. Segons l’associació, el personal d’Smatsa “ha rebut amenaces” a Can Puiggener, s’ha “furtat” material i “s’ha exposat a més d’un enfrontament amb ciutadans problemàtics”. És per això que l’associació es va oferir per reunir-se amb l’Ajuntament i el comitè d’Smatsa i trobar solucions conjuntes, una mesura que finalment no es va fer efectiva.

Publicitat
Comentaris
To Top