Ciutat

Sabadell surt al carrer contra la violència masclista

Capçalera de la marxa d'aquest matí al centre de la ciutat / X.O

En el que portem d’any, 44 dones han mort a causa de la violència masclista, tal i com reflexa l’estadística oficial del Ministeri de Sanitat. Aquest matí, prop de 200 persones han participat en els actes del Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violència envers les Dones a Sabadell, que han consistit en una marxa per diferents carrers del centre i un acte central a la plaça del Doctor Robert.

Enguany, la violència patida a través d’internet i les xarxes socials ha tingut un pes important. “Diem prou al control sobre les dones que es mostra a les xarxes socials, a la censura de la nostra vida sexual o als grups de whatsapp que reprodueixen missatges masclistes”, explicava Clara Palau, membre d’Actua Vallès i encarregada de llegir el manifest. Després, un grup de persones han pujat i han nomenat diferents tipus de violència masclista.

La manifestació ha sortit de la plaça del Doctor Robert i ha transcorregut per diferents carrers del centre fins tornar al punt de sortida. Les Bruixes del Nord han participat de l’acte amb la seva batucada. A l’acte central, els assistents han gaudit d’un espectacle de les Enclownadas, una companyia que forma part del projecte Dona Cançó.

Per finalitzar l’acte s’ha format un mosaic amb flors liles, que dibuixava la paraula #NO davant la façana de l’ajuntament.

Mosaic de flors amb la paraula #NO a la plaça del Doctor Robert / X. O.

Les Dones d’ERC, contra el masclisme

 Les Dones d’ERC Sabadell han demanat una major “tasca de conscienciació” i més “pressió social” contra la violència masclista, a través d’un comunicat. També han acusat al masclisme de ser una forma de “terrorisme”, i denuncien que “les mesures preventives s’han demostrat insuficients i les penals ineficaces”.

Comentaris
To Top