Ciutat

La I Mostra Castellera de Secundària posa punt i final al projecte “Fem pinya amb els joves”

Pilars finals dels Saballuts i els 13 instituts / Victòria Rovira

La plaça de la Creu Alta ha viscut un matí casteller amb la I Mostra Castellera de Secundària. Amb aquest esdeveniment s’ha posat punt i final al projecte “Fem pinya amb els joves, donem pit als barris”, que va ser proposat pels Saballuts a l’Ajuntament en el marc dels pressupostos participatius de l’any 2018. Aquest projecte tenia com a objectiu apropar la cultura castellera als més joves.

Entre 600 i 700 alumnes dels 13 instituts públics de Sabadell han participat. Cada centre s’ha preparat amb un total de 4 sessions dirigides per membres de la colla castellera. “Molts desconeixien el món dels castells i ho han aprés aquest any”, explicava el Ricard Burguès, coordinador del projecte, que també ha destacat els valors apresos com el treball en equip o l’autosuperació personal.

La jornada s’ha dividit en 3 rondes i s’han pogut veure castells de fins a 4 plantes. “Eren castells molt bàsics, però Déu n’hi do”, deia el coordinador. Al final de la jornada, els Saballuts han aixecat un 4 de 7, i posteriorment s’han aixecat pilars amb les colles participants dels instituts.

Ha sigut una jornada no competitiva, però al final s’ha fet una entrega de premis als valors. El premi a la força se l’ha endut l’institut Joan Oliver, a l’equilibri La Serra, al valor el Ferran Casablancas, al seny l’Escola Industrial, i a l’animació el IES les Termes.

Des de l’organització han destacat l’èxit de la jornada i la facilitat per desenvolupar el programa. “Molts alumnes i professors ja ens pregunten que farem l’any que ve, i a nosaltres ens agradaria repetir”, assegurava Ricard Burguès.

Comentaris
To Top