ESPORTS

El Consell Esportiu Sabadell lidera un projecte europeu de conscienciació sobre sostenibilitat

Participaran 450 escolars amb l'objectiu de preservar el medi ambient / CEDIDA

El parc Catalunya serà l’escenari, aquest divendres, d’una cursa d’orientació i diverses activitats paral·leles amb l’objectiu de treballar la sostenibilitat a través de l’esport. Participaran una cinquantena d’entitats de la nostra comarca amb el lideratge del Consell Esportiu Sabadell. S’espera una participació global de gairebé 450 escolars.

De fet, l’organisme sabadellenc s’ha convertit en l’impulsor del projecte europeu Clean Run Race en el qual coordina un partenariat format per la Unió Excursionista de Sabadell i dues entitats malteses: SportsMalta i Vikings Sailing Club. S’han fet diverses actuacions de formació i també s’ha editat i repartit una unitat didàctica amb situacions d’aprenentatge als centres docents que ho han sol·licitat.

Aquest divendres, els escolars, gairebé 450 de 10 escoles diferents, es convertiran en els grans protagonistes participant en la cursa d’orientació i diverses activitats esportives complementàries per conscienciar els joves de la transcendència de preservar el medi ambient. La jornada esportiva no serà competitiva i estarà emmarcada en paràmetres de sostenibilitat i protecció del medi ambient, acompanyada de tallers i activitats de conscienciació.

El Consell Esportiu del Vallès Occidental, seguint el pla estratègic 2021-2024, va presentar-se a una convocatòria del programa Europeu Erasmus + amb el projecte Clean Run Race, creant aliances amb tres entitats esportives: la Unió Excursionista Sabadell, Sports Malta i Vikings Sailing Club de Malta. El projecte compta amb el suport de tots els municipis que formen el Consell Esportiu del Vallès Occidental Sabadell -a excepció de Gallifa- . En total són cinquanta entitats.

Ara s’ha aconseguit el finançament europeu -60.000 euros a repartir segons la implicació dels diferents actors participants- i d’aquesta manera, el Consell Esportiu es converteix en una de les vuit entitats esportives catalanes que lidera un projecte europeu en aquesta convocatòria. Les altres són la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, l’Associació Ecoserveis, la Federació Catalana de basquetbol, Hospibarna Sports Events, Consell Esportiu del Baix Camp, AE La Cristaleria i la Fundació Johan Cruyff.

Comentaris
To Top