Diners

Àmbit B30 fomenta sinergies entre les empreses per afavorir l’economia circular

Pla previst per l'Àmbit B30 \ CEDIDA

L’Associació Àmbit B30 està avançant en l’aplicació del model de l’economia circular. L’entitat ha començat pels sectors prioritaris, el químic, el metal·lúrgic i l’agroalimentari, que formen part del territori. En aquest sentit, està amb empreses de l’Àmbit B30, perquè entre elles arribin a sinergies i línies d’actuació conjunta. L’objectiu és que puguin optimitzar l’aprofitament de matèries primeres, recursos econòmics i gestió de residus. “Esperem que el projecte estigui acabat el mes de març de l’any que ve”, ha explicat el vicepresident de l’associació, Ramon Alberich.

L’economia circular és un nou model en què els materials, els productes i els serveis es dissenyen per ser perdurables, incorporant l’ús d’energies renovables, aprofitant al màxim l’optimització i recuperació de recursos i reduint la generació de residus. En una jornada a Polinyà es van abordar els reptes de la nova estratègica circular. La directora de l’Àrea Tècnica de Foment del Treball, Alba Cabañas, ha indicat que “el que farà la B30 és avançar-se a aquests nous reptes en què el model actual d’economia basat a produir, usar i llençar serà substituït pel model circular de reduir, reutilitzar i reciclar”.

En tot cas, l’expert en la transformació digital Genís Roca, ha advertit a les empreses que “l’auditoria que repassarà si realment apliquem conceptes de l’economia circular a les empreses serà la ciutadania”, i va que recordar que “és l’auditoria més exigent de la història”.

Comentaris
To Top