Ciutat

Matí d’aprenentatge sobre els drets humans a la plaça del Pi

L'Anna Roldán dibuixa el seu dret a la plaça del Pi

Un 10 de desembre de fa 70 anys, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans. Aquest matí, la Síndica de Greuges de Sabadell ha organitzat una activitat infantil a la plaça del Pi per celebrar-ho. Amb el títol “I tú? Coneixes els teus drets?”, els més menuts han après més sobre els seus drets amb un taller de dibuix, on han il·lustrat fins a 30 d’aquests.

L’Anna Roldán és una de les nenes que ha participat de l’activitat. En el seu cas estava dibuixant el dret a ser protegit i ser ajudat. “Tothom té dret a fer el que necessiti per viure, tenir protecció dels altres i viure en pau”, deia l’Anna quan se li preguntava pel dret que estava dibuixant. “Tothom ha de tenir els mateixos drets perquè sinó passen coses dolentes”, rematava.

La Síndica de Greuges de Sabadell, l’Eva Abellan, ha quedat satisfeta amb la participació de l’activitat. “Els drets humans és un bé que hem de conservar”, explicava Abellan, i afegia què “és important que els més menuts sàpiguen que tenim aquests drets que ens uneixen com espècie; només així podran exercir una ciutadania conscient per defensar-nos i entendre als altres com a si mateixos”.

L’activitat és una de les 36 amb les que la ciutat ha volgut commemorar el 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, i una de les dues que organitza la Síndica de Greuges de Sabadell. Demà a la tarda es farà una taula rodona a la Casa Durán, on participaran entitats com l’SCAI, Càritas i la Creu Roja.

Comentaris
To Top