Publicitat
Diners

Les rebaixes de gener perden el furor consumista

Una dona mira productes a una botiga / LLUÍS FRANCO

Les rebaixes d’hivern “han passat a la història”. Ens podem anar acomiadant de la llegenda de les cues infinites abans que les botigues obrin les seves portes, de les empentes entre els compradors i de les picabaralles que han caricaturitzat aquesta època de l’any durant dècades. “El Black Friday ha eclipsat les rebaixes”, explicava al D. S. el portaveu de comerciants de Ca n’Oriac, Miguel Tello. I és que els descomptes arriben després d’un llarg període de promocions que comencen el novembre.

Ahir dilluns al matí, primer dia de rebaixes, les compres a les botigues de la Rambla van ser equivalents a “un bon dissabte”, explica l’empleada d’una gran cadena de roba. Tot i això, al carrer es podia veure una forta afluència de gent, tot i que la majoria no viatjava amb bossa a la mà. La mateixa escena es traslladava a El Corte Inglés i el centre comercial Paddock: poques cues, algunes compres i força afluència.

Uns 200 euros

Els comerciants encaren moderadament optimistes aquesta campanya d’hivern en què es calcula que cada català gastarà al voltant de 200 euros, un augment del 3% de les vendes. Les peces de roba i el calçat tornen a ser una de les principals adquisicions dels primers compradors de les rebaixes.

Anna Valls, però, expressa el seu malestar. “És l’últim cop que perdo el temps venint a rebaixes”, manifesta. La noia, veïna de Barberà del Vallès, va venir passejant des de la seva ciutat per fer compres bàsiques i es va trobar que “el gènere que hi ha rebaixat és el de la temporada passada”. Fa tres dies s’hi va passar i va veure “un parell de coses interessants”. Així, va decidir esperar que els preus estiguessin rebaixats, però “ja no hi ha el que buscava”.

Els preus d’aquesta campanya poden tenir descomptes de fins a un 50%, tot i que la majoria de productes tenen una oferta d’entre 5 i 10 euros. És per aquest motiu que alguns compradors no s’esperen a aquests dies. “No em valen la pena les cues, les multituds i el desordre a les botigues per un descompte de 3 euros”, critica Àlex Jové, un noi que passeja pel centre de la ciutat.

Altres aprofiten per fer les grans compres de la temporada i estalviar-se “cèntim a cèntim” unes quantitats “que ja comencen a interessar”. És el cas de l’Íngrid, que el primer dilluns de rebaixes va comprar-se roba per al que queda d’hivern i va aprofitar per adquirir regals per a tres aniversaris que té entre el mes de gener i febrer.

Publicitat
Comentaris
To Top