Ciutat

El govern de Sánchez destinaria 200.000 euros a l’Aeroport de Sabadell

Es preveuen també actuacions en estacions de Sabadell, Terrassa, Montcada i Reixac, Cerdanyola i Ripollet

Una avioneta enlairant-se des de l'Aeroport de Sabadell / Lluís Franco

Els pressupostos generals de l’Estat per al 2019 multipliquen la promesa d’inversions en Rodalies i infraestructures en general. En una picada d’ullets a l’independentisme, el govern de Sánchez pretén fer créixer la inversió a Catalunya. Si finalment s’aproven els pressupostos, amb una inversió de 2.051 milions d’euros –un 16,8% del total–, l’Estat s’aproparà al que fixa l’Addicional Tercera de l’Estatut.

Inversió al Vallès

El Ministeri de Foment prioritza la inversió en xarxa ferroviària que, segons avança Nació Digital, hi destinarà el 73,7% de les inversions en infraestructures a Catalunya. L’Aeroport de Sabadell es troba entre les prioritats del govern de Madrid, i hi destinarà 200.000 euros en concepte de manteniment i suport.

D’altra banda, Madrid ha escoltat les peticions de Santa Perpètua de Mogoda i hi invertirà 2.529.882 euros en la creació d’una nova estació de la línea R8. Renfe ja va anunciar al maig de l’any passat la licitació d’obres per aquesta estació, que donaria servei a la zona de la Granja Soldevila i als barris de Terrablanca i Can Folguera.

En aquest sentit, també es preveuen actuacions en estacions de Sabadell, Terrassa, Montcada i Reixac –entre les quals es troba el soterrament de les vies–, Cerdanyola i Ripollet, tot i que no han transcendit els detalls.

Altres previsions

Un bypass ferroviari a Barberà del Vallès. Aquesta és la intenció del govern central, pel que ha encarregat un estudi pressupostant 50.000 euros. Aquesta obra hauria de permetre connectar la línea R4 amb la R8.

La inversió també contempla la continuació de les obres d’implantació d’un tercer carril entre Castellbisbal i Vila-seca, pel que es destinarien 319,6 milions d’euros. D’altra banda, el Quart Cinturó continua sent una prioritat pel govern de Sànchez, que hi destinarà un total de 491.000 euros.

Comentaris
To Top