DS MOTOR

Tecnologia d’avantguarda

Interior i exterior del nou model Classe A / ÓSCAR ESPINOSA
Interior i exterior del nou model Classe A / ÓSCAR ESPINOSA

Lideratge. Mercedes-Benz continua la seva transformació encaminada cap a una línia més esportiva sense perdre els valors que l’han convertit en una marca prèmium com són els d’exclusivitat, confort i luxe –entre d’altres–- amb el nou model del Classe A. El petit de la família arriba al mercat per donar relleu al W176, el vehicle que veritablement va ser el punt d’inflexió d’un model que buscava obrir nous horitzons i trencar, d’una vegada per totes, amb l’estereotip de cotxe senyorial amb un disseny més esportiu. La nova joguina de la marca alemanya conserva els trets característics del seu antecessor però incorpora una tecnologia inèdita que li permet distanciar-se dels seus rivals principals com podrien ser Audi i BMW amb els models A3 i Sèrie 1, respectivament. Exceptuant un frontal més agressiu i una major obertura de càrrega amb els fars tallats en dos segments –disponible en els tres acabats AMG Line, Progressive i Edition 1–, l’interior del vehicle és una veritable obra mestra de la firma d’Stuttgart. Aquest smartcar porta una tecnologia d’última generació, i ve equipat de sèrie amb el sistema multimèdia MBUX, que permet al conductor viure una veritable experiència al volant. A més, facilita diverses tasques sense la necessitat d’apartar les mans del volant. En relació amb la seguretat del conductor, el vehicle incorpora tres sistemes de sèrie com són el detector actiu del canvi de carril, la frenada d’emergència o la detecció del cansament del conductor. Mercedes-Benz, com no podia ser d’altra manera, ofereix tres paquets molt complets en funció del gust del client: el prèmium plus, en què destaca el sostre panoràmic elèctric, el quadre d’instruments totalment digital i els paquets d’aparcament i de retrovisors (+4.170 euros); el prèmium, amb el sistema d’obertura, tancament i encesa del vehicle sense clau i la navegació per satèl·lit (+2.570 euros); i l’advantage, amb el paquet d’aparcament i de retrovisors entre (+1.000 euros).

Interior i exterior del nou model Classe A / ÓSCAR ESPINOSA

Interior i exterior del nou model Classe A / ÓSCAR ESPINOSAMotorització

Avui ja pot equipar fins a cinc motoritzacions en gasolina i quatre en dièsel. L’opció més econòmica és el 180 compacte de 136 cv en gasolina i el 1

80 de 116 cv. Pròximament s’espera que es puguin adquirir les unitats més potents com l’A 45, de 387 cv, i l’A 45 S, de 421 cv, ambdós en gasolina. Tot i això, la firma alemanya ja té disponible un model –AMG 35 4M+– equipat amb 306 cavalls per un preu a partir de 44.015,90 euros.

Millora en la conducció

Respecte al seu antecessor, el nou Classe A, ha millorat el seu comportament a la carretera, entre altres factors gràcies a l’increment de les seves dimensions (+12 cm). Aquest fet ha permès que el vehicle sigui més estable en el pas per revolts. En darrer lloc, i no menys important, la recol·locació dels retrovisors i el pilar A ha servit per reconduir el flux d’aire, millorar la sonoritat i el consum.

Comentaris
To Top