Ciutat

Baixen els casos de frau elèctric a Sabadell respecte el 2017

Un operari tallant un cable d'escomesa / CEDIDA

Durant el 2018, a Sabadell es van registrar 815 casos de frau elèctric, segons dades d'Endesa. Aquesta xifra implica un total energètic de 5.913 MWh, cosa que suposa una reducció respecte l'any passat, quan es van detectar 1.100 casos al municipi. S'entén que ha hagut frau elèctric en situacions com empalmaments il·legals a la xarxa per part d’usuaris sense contracte, dobles escomeses o manipulació dels equips de mesura.

Aquest any, Sabadell encapçala el rànquing de municipis amb més casos d'aquesta mena a la comarca -seguit per Terrassa, Rubí i Vacarisses-, tot i que queda segon pel que fa a energia defraudada: la ciutat on s'ha registrat un total de MWh més elevat és Terrassa, on els seus 667 casos impliquen 14.403 MWh. Segons Endesa, les connexions il·legals "suposen un important risc per a la seguretat", ja que són instal·lacions manipulades.

26.400 casos a Catalunya

Pel que fa al total de Catalunya, la companyia elèctrica va registrar 26.400 casos de frau elèctric durant el 2018. Així, continuen, van aconseguir recuperar-se més de 289 milions de kWh defraudats -altrament dits quilowatts fantasma-, mitjançant mètodes anti-reglamentaris.

Segons Endesa, durant els últims anys s’han registrat nombrosos casos d’incendis en instal·lacions i habitatges com a conseqüència d’aquestes manipulacions. Igualment, instal·lacions elèctriques manipulades poden provocar sobrecàrregues a la xarxa no previstes, amb la conseqüent desconnexió de fusibles de centres de transformació, fet que es tradueix en talls de llum i un deteriorament de la qualitat del servei.

La companyia recorda que mitjançant la bústia de correu electrònic anomalias@enel.com, i amb caràcter confidencial, els ciutadans poden aportar qualsevol comunicació sobre anomalies i presumptes fraus.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top