Ciutat

Hisenda reclama als pares de la concertada el desgravat com a donació per irregularitats

El ministeri d’Hisenda ha anunciat que les donacions a escoles concertades només seran deduïbles a l’IRPF si compleixen els requisits legals. En casos puntuals, el govern espanyol ha detectat “donacions” que finançaven activitats ordinàries dels centres escolars.

Arran de diversos controls puntuals per part d’Hisenda, s’ha detectat que algunes d’aquestes donacions a escoles concertades financen en realitat activitats que recauen en els alumnes, i que tot i així són desgravades com a donacions en la declaració de la renda. En la majoria dels casos, aquestes anomenades donacions estan dirigides a una fundació creada per l’escola, però són –en realitat– una quota mensual.

Aquestes solen ser del mateix import cada mes i s’efectuen de setembre a juny, durant el curs escolar. Les escoles hauran de retornar l’import deduït a Hisenda i deixaran de considerar-se “donacions” totes les que no siguin de caràcter voluntari.

A quants alumnes afecta?

En total a Sabadell hi ha 14.141 estudiants en escoles concertades d’infantil i primària, ESO i Batxillerat, d’un total de 35.244, el que representa un 40,1 per cent. Pel que fa als estudiants d’Infantil i Primària, aquesta mesura afecta 8.108 alumnes, un 38,1 per cent del total. A l’ESO, aquest canvi repercutirà en 4.624 alumnes, un 46,7 per cent de tots els inscrits. D’instituts, a Sabadell n’hi ha 15 de públics i 25 de concertats. I pel que fa a Batxillerat afectarà 1.180 estudiants, quatre de cada deu d’aquests estudis concertats o totalment privats en alguns casos. A la ciutat, 230 persones estudien en centres especials concertats.

Comentaris
To Top