Vallès

Foment es compromet a fer inversions a la línia R4 de Rodalies entre Terrassa i Manresa

Els assistents posen davant del Ministeri de Foment / Cedida

El Ministeri de Foment es va reunir aquest dimarts amb representants del Consell Comarcal del Vallès Occidental i de la Catalunya Central, per parlar sobre les necessitats d’inversió de la línia R4 de Rodalies entre Terrassa i Manresa. El ministeri va reconèixer la manca d’inversió en aquest servei, i va explicar que en els propers mesos es licitarà el projecte de millora de les instal·lacions de senyalització i dels sistemes de seguretat en aquest tram de la línia.

“Per primera vegada s’ha fet al ministeri una reunió monogràfica sobre aquest tema i la valorem molt positivament”, explicava el conseller delegat del Vallès Occidental, Amadeu Aguado. També destacava la predisposició del ministeri per escoltar les propostes i el compromís per millorar la seguretat a la línia R4.

Segons va confirmar el ministeri, les actuacions estaven previstes des de fa un any i mig, i preveuen que tindran una duració de 18 mesos. En els propers mesos es licitarà la millora de la senyalització i dels sistemes de seguretat, que inclouen el mecanisme de Bloqueig Automàtic Banalitzat, i el Sistema Europeu de Gestió de Trànsit.

El ministeri també es va comprometre a crear una Comissió de Seguiment del pla de manteniment i d’inversions entre el ministeri, Renfe, Adif, representants dels Ajuntaments, dels consells comarcals i entitats socio-econòmiques del tram de la línia R4 entre Terrassa i Manresa. Així mateix, s’ha convidat als municipis d’aquest tram a participar en l’elaboració del Pla de Rodalies.

Per part del Consell Comarcal del Vallès Occidental van assistir a la reunió el conseller delegat, Amadeu Aguado i la gerent, Núria Carrés. També va assistir l’alcalde de Vacarisses, Antoni Massana. La delegació del Ministeri va ser encapçalada pel secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura; el secretari General d’Insfraestructures, José Javier Izquierdo; la presidenta d’Adif, Isabel Pardo; i el president de RENFE, Isaías Táboas.

Dues investigacions obertes

 Segons van explicar els representants de Foment, hi ha obertes dues investigacions en relació als accidents mortals de Vacarisses i Castellgalí.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top