Ciutat

Sabadell celebra el Dia Internacional de la Dona

El 8 de març tindrà lloc l’acte central del Dia de la Dona

Viena Boedo, autora del cartell del Dia Internacional de la Dona d'enguany/CEDIDA

Entorn del Dia Internacional de la Dona, que s’escau el 8 de març, l’Ajuntament ha organitzat un seguit d’activitats que comencen aquest vespre amb una conferència i acabaran el pròxim dissabte 23 de març. L’acte central tindrà lloc el mateix dijous 8 de març amb la manifestació que sortirà a les 18.30 des de la plaça Alcalde Marcet, i que acabarà a les 19 hores a la plaça Dr. Robert, on es procedirà a la lectura del manifest i tot seguit hi haurà una actuació artística. En aquest mateix indret, el Consell d’Infants organitza un taller de xapes amb imatges al·lusives al Dia Internacional de les Dones.

Entre les diverses activitats programades, hi ha exposicions, tallers, conferències, i espectacles. D’aquesta manera hi participen una quinzena d’entitats ciutadanes i es faran una trentena d’actes. Hi haurà propostes a gust de tothom: des d’una vesprada de contes inquietants de diverses autores amb lectura a càrrec d’un actor, al Librerío de la Plata, el mateix divendres 8 de març, fins a la projecció de la pel·lícula “ocells de pas”, d’Olivier Ringer fins diverses actuacions. Dissabte 9 de març es podrà veure l’espectacle Foc i Música “Les Tretze Roses” al Racó del Campanar a les 20 hores a càrrec de les Bruixes del Nord. El dimarts 12 de març a les 19 h a l’Auditori de la Puríssima, la teòloga i filòloga Neus Forcano pronunciarà la conferència “Cap a un 8 de març des de l’església”.
Pel que fa a les exposicions, fins a l’11 de març es pot veure “Habitar mi cuerpa” al Casal Pere Quart. També un recull d’imatges de cossos nus, sencers o en parts, a l’Escola Superior de Disseny ESDI, i ‘Veus sobre Tela’, un recull d’obres d’arpillera feta per dones de la ciutat que es podrà visitar fins al 29 de març al Casal Cívic Rogelio Soto al barri de Campoamor.

La regidora de Drets Civils i Gènere Míriam Ferràndiz, ha explicat que el programa d’enguany gira entorn de dones i cossos. La idea, ha dit Míriam Ferràndiz, és posar en relleu la complexitat de conceptes a l’hora de parlar del cos de la dona. Ferràndiz ha afegit que “en l’imaginari social, hi ha un sistema de transmissió de valors referents als models de bellesa amb uns cànons estètics impossibles, que moltes vegades el que fan és convertir els cossos de les dones en objectes”.

Ferràndiz ha posat l’accent en les imposicions tradicionals i sense alternativa com ara limitar la dona a la maternitat. Per Ferràndiz això implica una mercantilització dels cossos i en l’imaginari de la violència simbòlica, diu, “és on floreixen totes aquestes violències contra la dona”.
Aquest any el concurs pel cartell del Dia Internacional de la Dona, l’ha guanyat Viena Boedo que va presenta un espai en blanc, com a demostració segons que ha explicat la mateixa autora “vaig pensar com fer un cartell sense excloure cap model de dona”. Boedo diu que a l’hora de dissenyar el cartell va pensar amb ella “i com a vegades no em sento identificada amb la imatge que es dóna de la dona i vaig recollir aquest sentiment d’indignació i la va fer servir per crear un buit, cap imatge només una petita imatge que la gent es pugui sentir representada”.
Entre els diversos actes que es faran aquests dies, també es podrà veure l’espectacle teatral “Sorrry for Paradise” el dissabte 16 de març a les 20 hores a Ca l’Estruc, a càrrec de la companyia francesa Zart.

Comentaris
To Top