Publicitat
Ciutat

Divisió entre els paradistes del Mercat Central per les eleccions a la junta

El Mercat Central en una imatge d'arxiu / Lluís Franco

Aquest dilluns hi ha eleccions a la junta directiva de l’associació de comerciants del Mercat Central. No està sent, però, una votació lliure de polèmica, perquè hi ha dues candidatures i una amenaça d’impugnar els resultats si la votació no es fa de forma presencial i secreta, sense poder delegar el vot. Des de l’actual junta, però, expliquen que la votació es farà de les dues maneres: per vot delegat i per vot secret presencial.

Fa vuit anys que la direcció de l’associació Unió de Comerciants del Mercat Central és la mateixa –amb alguns canvis per entrades i sortides–, els estatuts de l’associació no estableixen una limitació dels mandats i només es fan eleccions per necessitat o perquè algú ho reclama. És el cas d’aquests comicis, reclamats per una nova candidatura de vuit dones amb el lideratge de Rosa Maria Edo. L’equip directiu actual també opta a la renovació, encapçalats pel president de l’associació, Ricardo Igual, vuit homes més i una dona.

L’article 23 del reglament de l’associació, disponible a la pàgina web del Mercat (https://www. mercatcentralsabadell.com), explica que el vot ha de ser “lliure, directe i secret”. En l’article 18, però, s’afegeix que “la representació d’un afi- liat només podrà ser exercida per unaltre”.

Publicitat

Trucades de l’Ajuntament?

Dues paradistes amb qui ha pogut parlar el D.S., expliquen que algú de l’Ajuntament han interferit en els comicis la darrera setmana. “M’han trucat per dir-me que com que tinc la parada en venda no podia participar en les candidatures de la nova junta, sense motiu”, assegura Laura Lacleta –volia anar a la candidatura opositora–, que afegeix que des de l’àrea de Mercats del consistori li van dir si volia participar d’alguna candidatura havia de fer una instància dient que deixava de posar la parada en venda. “És com un ultimàtum, o així ho vaig entendre”, conclou. Finalment ha decidit no formar part de la llista. Una altra paradista, que no ha volgut donar el seu nom, també explica al D.S. que ha rebut la mateixa trucada que Lacleta.

Des del consistori, la regidora de Comerç, Marisol Martínez, nega que hi hagi hagut cap intromissió i assegura que l’Ajuntament “no pot dir si algú es pot presentar o no”, i recorda que per fer-ho cal ser titular. Martínez remarca que, en tot cas, l’Ajuntament sí que ha demanat el cens de les parades, però la seva interlocució directa és amb la gerència de l’associació. El consistori té dret a tempteig quan algú traspassa la parada. Martínez explica que només intervé en la gestió de la concessió als paradistes i en aspectes com els horaris, però la resta ho gestiona la junta.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top