Publicitat
Diners

El Banc Sabadell crea un prototip per pagar amb un xip implantat a la mà

Un emprenedor, amb el xip implantat al 4YFN del Mobile World Congress / CEDIDA

A través d’una injecció a la zona situada entre l’inici del dit polze i el dit índex, s’implanta un xip Near Field Communication (NFC), que està associat a una targeta. A través d’una aplicació, que es connecta a un terminal de punt de venda (TPV) virtual, es llegeix el xip i es genera una operació de compra. Així de fàcil és pagar amb la mà.

El Banc Sabadell a través del seu hub de nous negocis digitals Innocell, ha presentat aquesta setmana al 4YFN, en el marc del Mobile World Congress 2019, aquest nou sistema de pagament. A la demostració de biohacking
–corrent d’implantació de tecnologia en el cos– hi van participar dos emprenedors. “Volíem demostrar la utilitat d’aquests tipus d’elements i fins on podem arribar en el món dels pagaments”, ha explicat Anna Puigoriol, directora de Service Solutions.

Estem en un món tradicional, en què s’acostuma a pagar en metàl·lic i amb targeta de crèdit. Però cada cop més la tendència és a trobar altres elements i processos. “En el futur, el pagament com a tal no el veurem, desapareixerà”, ha assenyalat Puigoriol, que ha afegit: “El que farem serà comprar però no pagar”. Així doncs, el pagament estarà integrat. Per exemple, quan es vulgui posar gasolina, pot estar integrat a la matrícula. El sistema llegirà la placa i es farà el pagament de la benzina de manera automàtica.

Un gruix d’un gra de sorra

Aquest tipus de xips tenen el gruix d’un gra de sorra i s’utilitzen de forma freqüent en alguns tractaments mèdics. Tot i això, les seves possibilitats van més enllà: des de convertir-los en clau de casa fins a utilitzar-los com a eina amb realitat augmentada. Per tant, aquesta tecnologia que ha desenvolupat el Banc Sabadell no necessàriament ha de ser implantada sota de la pell. “No comercialitzarem els xips per implantar”, ha avançat Puigoriol, que aclareix que és una tecnologia per integrar pagaments en elements que poden ser d’interès.

En tot cas, es tracta d’una demo. Si existís una demanda de clients o dels comerços que estiguin interessats a integrar el seu pagament amb aquest sistema, el giny es faria realitat. “Avui no tenim una data per posar-ho en marxa”, ha assegurat la directora de Service Solutions de l’entitat financera sabadellenca.

“Treballem per respondre les necessitats dels nostres clients, i en aquests moments estem duent a terme diferents pilots i demostracions d’experiències”, ha subratllat Puigoriol, que ha indicat que “alguns d’aquests progressaran i d’altres no, dependrà de l’acceptació dels clients”.

Publicitat
Comentaris
To Top