Oci i cultura

Sabadell Sardanista celebra el seu 72è aniversari a la plaça Marcet

La cobla Jovenívola de Sabadell tocant durant la ballada de sardanes / CEDIDA

Durant el matí, la plaça Marcet de Sabadell sonava a cobla. En aquesta ocasió, la Cobla  Jovenívola de Sabadell va ser l’encarregada de posar la música al 72è aniversari de Sabadell Sardanista però també, el 10è aniversari del Monument a la Sardana. El sol, que  brillava amb prudència, convidava a ballar. Abans de començar amb la dansa però, la cobla sabadellenca va interpretar un seguit sardanes per escalfar motors.

Cap a dos quarts de dotze, la cobla situada a l’escenari col·locat al centre de la plaça va començar amb el repertori  de sardanes. Joves i adults van  a omplir la plaça per unir-se a la dansa catalana o, simplement, per gaudir de l’ambient. La cobla Jovenívola va començar interpretant  “Festeig”.   Les rotllanes  no van trigar a formar-se i els peus van començar a moure’s al ritme de la sardana. Primer els peus junts i després, amb el peu esquerre comencen la dansa fent primer passos curts. Les tres rotllanes van ocupar pràcticament tota la plaça.

El públic més atrevit  s’unien a alguna  de les rotllanes però d’altres  simplement gaudien  de la vista. La Cobla  Jovenívola de Sabadell va continuar tocar , malgrat la calor. Peces com  “Bona Diada”, “Per Sabadell” i “Sabadell a la Sardana” per finalitzar la diada amb “Visca Sabadell Sardanista, la  sardana composada per Ramon Vilà i Ferrer i estrenada a Sabadell el 19 de març del 1972 i dedicada a l’entitat sabadellenca. E ls dansaires van aprofitar fins els darreers compassos  per acabar la ballada   amb un gran aplaudiment dedicat a la  cobla sabadellenca.

Comentaris
To Top