Oci i cultura

El nou número de la revista Quadern estarà dedicat al debat del transhumanisme

Collage que il·lustra l'article 'Hi ha algun motiu racional per no voler ser déus, és a dir, transhumans?' / REVISTA QUADERN

El jove filòsof sabadellenc Jordi Jiménez Guirao ha estat escollit coordinador del número 217 de l’emblemàtica revista cultural Quadern. “Quan em van proposar coordinar el número, no m’ho vaig pensar dues vegades”, ha assegurat Jiménez Guirao via Twitter, i ha afegit que dedicarà l’edició al transhumanisme, la filosofia del millorament humà.

“Utopia messiànica per a alguns i distòpia escatològica per a uns altres, el transhumanisme posa en qüestió l’estatut ètic i ontològic de l’ésser humà”. Així introdueix l’equip editorial de Quadern el tema que estructurarà el número, i plantegen preguntes com si estem legitimats per modificar la nostra naturalesa humana o quines pautes ens hem de posar pel que fa al desenvolupament científic.

Així, Jiménez Guirao i Quadern volen generar “un espai de reflexió interdisciplinari, que abraci des de la biologia i la física fins a la filosofia, la sociologia o l’art”. Afirmen que tindran un nou article cada dilluns i al primer -ja penjat a la seva web– el filòsof Jordi Vallverdú es pregunta si hi ha algun motiu racional per no voler ser déus. Els propers articles es titolaran “D’esperança a superstició”, de Jordi Pigem, i “Transhumanismos”, de José Ignacio Latorre.

Quadern -abreviatura del títol complet, Quadern de les idees, les arts i les lletres– és una revista cultural fundada a Sabadell el 1978 per Joan Cuscó i Aymamí. La capçalera va iniciar el 2012 un procés de renovació per adequar-se a la realitat cultural de Catalunya.

Comentaris
To Top