Ciutat

Accés gratuït al transport públic per als acompanyants de persones discapacitades

Un autobus de la línia L15 el passat mes de juny / ÓSCAR ESPINOSA

El Ple Municipal extraordinari d’aquest dilluns ha aprovat la mesura de transport públic gratuït als acompanyants de persones discapacitades. La targeta, expedida a partir del mes de maig, autoritzarà l’ús gratuït a les persones que acompanyin a una altra que necessiti suport per als desplaçaments en transport col·lectiu. A Sabadell, hi ha 3.200 persones amb certificat de discapacitat i s’estima que 1.500 famílies es beneficiaran d’aquest carnet.

A l’espera de l’aprovació i entrada en vigor del futur reglament de tarifació social del transport públic de Sabadell, el carnet vol evitar el sobrecost que pot tenir la persona amb discapacitat i afavorir la participació social facilitant la mobililitat en transport municipal. Des de fa un temps, s’ha aplicat aquesta mesura sota un criteri d’excepcionalitat en famílies de molts baixos ingressos. Des de l’any 2017, s’han atorgat 54 carnets de 188 sol·licituds.

Els requisits

Per disposar del carnet cal estar empadronat a Sabadell, acreditar una discapacitat de grau igual o superior a 33% i disposar de l’acreditació oficial que certifica la necessitat d’acompanyament en els seus desplaçaments en transport públic. No hi ha cap criteri ni d’edat ni d’ingressos.

A partir del maig, les targetes es faran presencialment a l’Oficina de Sabadell d’Atenció Ciutadana (SAC), ja que caldrà una fotografia pel carnet. La persona titular serà la persona discapacitada que haurà de presentar el certificat de discapacitat on s’acrediti la necessitat d’ajuda en els emplaçaments.

Comentaris
To Top