ESPORTS

Esteve Calzada respon amb rotunditat a l’anunci d’una possible oferta pel club

El president Esteve Calzada a la Llotja de l'Estadi Creu Alta/Ll. Franco

El president del Consell d’Administració del Centre d’Esports Sabadell, Esteve Calzada, ha sortit al pas d’una informació del diari ‘Sport’ on anuncia una oferta d’un grup inversor nord-americà per adquirir el paquet majoritari de l’entitat, tot a través, segons el rotatiu barceloní, d’una altra empresa anomenada Prospects Sports Solutions avalada per l’expresident del Consell, Antoni Reguant, qui s’emportaria 500 mil euros “pels compromisos adquirits en el seu dia amb Esteve Calzada”. Pel lot accionarial es parla també de 500 mil euros i una altra quantitat de 250 mil euros com a màxim per afrontar despeses pendents. En cap cas es concreta una oferta global d’inversió de cara al futur.

A través d’un comunicat, Esteve Calzada vol deixar molt clar diversos punts. Admet haver rebut una oferta formal el passat 22 de març “feta per l’empresa Antoni Reguant Ignacio SL” i subratlla que va ser “sense cap mena de procediment negociador. Exigia l’acceptació en 5 dies sense conèixer cap inversor americà ni a l’empresa Prospects Sports Solutions” abans de la signatura. Tampoc s’acceptava cap mena de negociació possible.

“Manifestem la nostra sorpresa en veure que l’oferta-tot i algunes inexactituds– hagi estat filtrada a un mitjà de comunicació, sobretot en el moment clau en què es troba l’equip a nivell esportiu”, lamenta el president arlequinat Esteve Calzada en un altre punt de la nota. “La nostra resposta ha estat demanar més informació sobre els plans que hi hauria previstos pel club (donat que només mencionava un import econòmic per comprar les nostres accions), així com manifestar que considerem una irresponsabilitat signar la nostra sortida del club just ara, quan és més important ser-hi, prenent decisions per acabar la temporada de la millor manera possible, i seguint aportant fons al club”. Calzada ha preferit no fer manifestacions públiques, precisament per no desestabilitzar l’equip en aquest trama decisiu del campionat i agraeix el suport de l’afició. “Confiem que tots junts revertirem la situació”.

Segons ha pogut saber Diari de Sabadell, Esteve Calzada no tanca cap porta a una possible oferta, però no negociarà amb compradors sense una identitat clara. De moment, està mantenint contactes amb dos grups inversors importants i en un cas, les negociacions es trobarien força avançades, sempre amb la idea de continuar a Segona Divisió B. D’altra banda, el club comunicarà la pròxima setmana la convocatòria d’una Junta Extraordinària per aprovar una nova ampliació de capital després de la primera, de 900 mil euros, que va assumir el grup Sabarcat.

Reguant, sorprès

L’expresident Antoni Reguant, per la seva part, es va mostrar “sorprès” per la notícia del diari ‘Sport’. Va confirmar, això sí, que “he mantingut diversos contactes amb l’Esteve Calzada les últimes setmanes. Em va manifestar la seva preocupació perquè no es trobaven inversors i jo em vaig oferir per treballar-hi i evitar la possible desaparició del club en cas de descens a Tercera Divisió com ell mateix ha dit. També sap que s’han de complir una sèrie de compromisos pendents amb Viacron. Ara ha sorgit l’oportunitat amb aquest grup inversor americà i penso que era una bona oferta per tothom”. Sobre la urgència dels 5 dies per acceptar i l’anonimat del comprador va argumentar que “així ho vol aquest grup perquè en cas de no fer-se aquesta operació podria encarir alguna de nova amb altres clubs”. L’empresa Prospects Sports Solutions està implicada, per exemple, amb el Plasencia de Tercera Divisió. Els rumors apunten que aquest grup americà també es podria plantejar la compra del Terrassa.

Comentaris
To Top