Oci i cultura

L’Orquestra Simfònica del Vallès presenta ‘Rèquiem’ de Fauré a La Faràndula

L’Orquestra Simfònica del Vallès presentarà el seu ‘Rèquiem’ de Fauré aquest divendres 5 d’abril a les 20.30 h, a La Faràndula de Sabadell. El concert servirà com a tret de sortida per a la gira de Setmana Santa de l’OSV, que passarà per la Catedral de Tarragona, el Centre Cultural Terrassa o el Palau de la Música Catalana, entre altres.

El concert comptarà amb la interpretació del ‘Rèquiem’ de Gabriel Fauré i també el de John Rutter. La interpretació de la Simfònica anirà acompanyada per les sopranos Anna Campmany i Aina Martín, i els barítons Germán de la Riva i David Pastor. I a l’actuació de Sabadell els cors aniran a càrrec de la Coral Belles Arts de Sabadell, de Pax Cor de Cambra i el Cor del Palau de la Música, sota la direcció de Xavier Puig.

Gabriel Fauré (1845-1924) fou una figura clau, potser la més influent en la música francesa de finals del segle XIX, tot prefigurant l’esclat de Debussy. El seu Requiem és, sens dubte, una de les obres corals més interpretades arreu del món.

Els dos rèquiems, o missa dels difunts, consten de set moviments i volen ser “un feliç alliberament, i una aspiració a una felicitat superior”.

Abans del concert, a les 19.30 h, Albert Ferrer Flamarich oferirà una xerrada sobre el gènere del rèquiem dins del cicle de xerrades pedagògiques organitzat per l’OSV i Joventuts Musicals.

Comentaris
To Top