Ciutat

Èxit de participació en les primeres jornades d’intel·ligència emocional

Un moment de les jornades / CEDIDA

Les primeres jornades d’intel·ligència emocional de la ciutat van aplegar dijous al vespre centenars de persones a l’espai Luika Veolòdrom al Centre Cívic de Cal Balsach. L’objectiu de les jornades és reivindicar els beneficis que comporta el treball les competències emocionals de forma psicoeducativa a totes les etapes de la vida. Segons l’organitzador de l’esdeveniment, el psicòleg sabadellenc Roger Aranda, treballar aquest enfocament educatiu des de la infantesa faria que els nens “puguin estalviar-se moltes angoixes i frustracions”.

Durant l’esdeveniment també es va reservar un espai per a parlar sobre la importància de la gestió i l’expressió de les emocions per al benestar de les persones. Aquest és precisament un dels propòsits de l’escola VEIE Sabadell, educar emocionalment de forma divertida i amena per als nens i nenes del municipi però també, per als adolescents. El seu projecte pedagògic es basa en la demostració empírica dels beneficis acadèmics que comporta la bona gestió de les emocions. La millora de la capacitat d’escolta, la reducció de l’estrès o l’increment de la motivació són només alguns dels seus avantatges.

La jornada va comptar amb la participació d’Alexandre Maset, psicòleg i cofundador de l’escola d’intel.ligència emocional VIDA; Maria Teresa Abellán, psicopedagoga especialitzada en educació emocional; Anna Monterde, psicòloga i cap d’intermediació laboral i ocupació del Vapor Llonch; Sergi Asensio, tècnic en integració social i director de l’Associació Juvenil Esquitx i Alfred Reyes, psicòleg de la unitat de drogodependències de la Corporació Sanitària Parc Taulí.

Comentaris
To Top