DS MOTOR

Sergi Giralt: “La pressió la tenen els nostres rivals”

Sergi Giralt i David Nogareda, al podi del Costa Brava l’any passat
Sergi Giralt i David Nogareda, al podi del Costa Brava l’any passat / CEDIDA

D’aquí a dues setmanes, Sergi Giralt i David Nogareda prendran part del Costa Brava Històric com a vigents campions. El repte, com no podia ser d’una altra manera, tornar al graó més alt del podi de Palamós.

S’acosta la cita i arribeu amb una segona posició al sarró al Costa Brava Super Sport, una bona carta de presentació per als rivals. Riu. Al Ral·li Costa Brava vam fer un bon paper i si arribem a puntuar per al nacional, hauríem quedat segons. Estem satisfets. El David ha fet moltes mans aquest hivern i el ral·li Montecarlo ens va ajudar molt. Arribem al Costa Brava amb molta motivació per intentar tornar a París.

Ser els campions i sortir els primers afegeix més pressió que de costum? He de reconèixer que personalment no m’agrada portar el número 1. Nosaltres ja hem guanyat el ral·li i, per tant, els que tenen la pressió són els nostres rivals que encara no han guanyat.

Guanyar o fracàs? En cap cas. És evident que hi prendrem part per guanyar però a la temporada tenim altres reptes importants com el ral·li de Portugal.

Respecte a l’any passat, quins canvis estan previstos per a l’edició d’enguany? Tot i que encara falten uns dies perquè es tanquin les inscripcions, tinc la sensació que el nivell serà més alt. Tindrem 5-6 equips molt forts que estaran lluitant per guanyar.

Nivell més alt però amb menys presència dels metrònoms belgues. A què es deu? Que vinguin menys belgues que l’any passat és normal si et poses a la seva pell. Al final, fer prova única el títol a casa nostra és un repte majúscul per a ells. Si jo anés a Bèlgica també seria molt complicat guanyar-los. És una decisió que l’entenc però que em sap greu, a mi m’agradaria que hi fossin tots.

1.100 quilòmetres i dues jornades maratonianes. Què et diu el sisè sentit sobre el recorregut? M’espero un Costa Brava amb putades. M’he assabentat que fem parada a Viladrau i Vilajuïga (Alt Empordà), per tant entrarem a una zona de moltes carreteres revirades que ens poden complicar la feina. En qualsevol cas, si volem guanyar, haurem d’estar molt concentrats al llarg dels 1.100 quilòmetres, sobretot a la nit. Cada vegada la gent afina més i les diferències seran mínimes.

Comentaris
To Top