Publicitat
Ciutat

Una Setmana Santa amb Llibre i Rosa

El carrer de Sant Antoni engalanat per la proximitat de la Diada de Sant Jordi / P.A

Aquesta Setmana Santa coincidirà amb la celebració de la Diada de Sant Jordi que s'escaurà l'endemà del dilluns de Pasqua. Moltes famílies de ben segur combinaran la compra de la 'mona' amb la tradició del Llibre i la Rosa.

L'any 2011 va ser el darrer any que aquestes dues festes populars van coincidir. Es va donar la circumstància que el dissabte sant va caure en el 23 d'abril, dia de Sant Jordi. Aquesta coincidència no acaba de fer del tot feliç al gremi de floristes, que no veuen clares les vendes.

Així i tot, des de Mercabarna-flor, s'ha estimat que a Catalunya es vendran al voltant de 7 milions de roses. Pel que fa a les mones, Sant Jordi és el dia més important per al sector del llibre: l'any passat es van facturar en un dia 22 milions d'euros, un 2% més que l'any anterior. El Gremi de Llibreters, el satisfà que el dia caigui en laborable, però estima que la coincidència en Setmana Santa farà que es venguin llibres durant tota la setmana prèvia al 23. S'espera que el creixement per aquest any oscil·li entre un 1% i un 2% més que l'any anterior. Es posaran a la venda al voltant de 50.000 títols diferents, o sigui per a tots els gustos.

Publicitat

Els pastissers són els que tenen les previsions de vendes més clares, el Gremi de Pastissers preveu vendre unes 700.000 mones, la mateixa quantitat que l'any passat. Aquest any les més demanades de figures estan al voltant de figures de Disney, de la Pepa Pig, del Mic, les Gorjuss, la Patrulla Canina o el Barça, entre d'altres.

Mones de brioix típiques al s.XV / D.S.

En algunes pastisseries es poden trobar la mona tradicional feta a l'estil del segle XV, amb massa de brioix dolç, en forma arrodonida i amb ous durs. La tradició diu que la mona ha de portar tants ous com anys té l'infant que la rep. Aquesta mona no porta xocolata.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top