Ciutat

La manifestació de l’1 de maig d’enguany exigirà recuperar drets i llibertats

La ciutat tornarà a viure un Dia dels treballadors amb mobilitzacions per reclamar millors condicions laborals

Imatge d'arxiu de la manifestació de l'1 de maig del 2018 / LLUÍS FRANCO

Els sindicats CGT, CNT, Sindicat de Comissions de Base (CoBas) i Coordinadora Obrera Sindical (COS) han convocat per demà 1 de maig una manifestació amb el lema Recuperem drets i llibertats.

Punt de sortida: Plaça de Catalunya de Sabadell

La protesta sortirà de la plaça de Catalunya a les 11 h i s’acabarà a la plaça del Pi, on es llegirà un manifest i hi haurà i actuacions musicals. A través d’aquesta mobilització els organitzadors volen reivindicar els drets laborals. També recordaran que “no som tots i totes, perquè hi ha hagut 652 morts de treballadors i treballadores en l’últim any”, indica la secretària general de la federació local de la CGT a Sabadell, Esther Mora. Així mateix, es vol mostrar les diferències salarials que hi ha per raó de gènere, a més de reclamar les jubilacions dignes.

Manifestació a Terrassa

D’altra banda, CCOO del Vallès Occidental-Catalunya Central fa la manifestació del Primer de Maig a Terrassa. Amb aquesta acció, el sindicat commemorarà els 50 anys de la manifestació clandestina de l’1 de Maig a la ciutat, convocada per CCOO a la Font de les Canyes l’any 1969. La UGT se sumarà a la manifestació de Barcelona.

Comentaris
To Top