Ciutat

L’habitatge i el canvi climàtic, prioritats de la Crida per Sabadell

Diversos membres de la Crida per Sabadell a la roda de premsa / Ainhoa Santin

La Crida per Sabadell tanca el seu programa electoral amb 800 propostes de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. En roda de premsa, 14 membres de la candidatura han presentat els principals eixos de les actuacions que volen dur a terme el proper mandat sota el seu lema “Teixint Ciutat”.

Una de les portaveus i número 5 de la candidatura, Aurora Murillo, ha presentat el projecte en vista l’any 2030 “per a la transformació de Sabadell a favor de les classes treballadores” amb una política ideal a cada barri de la ciutat.

“Habitatge com a política fonamental”

El cap de llista de la formació i alcalde, Maties Serracant, apunta que les prioritats del partit són “la transversalitat, el dret a la ciutat, l’habitatge i la defensa dels serveis públics”, enfatitzant en els agents socials.

La Crida posa sobre la taula “el feminisme, la interseccionalitat, la participació i l’ecologisme” a l’hora de crear les polítiques públiques per assegurar la “cohesió” i “garantir els drets civils i posar fi  les discriminacions”.

En habitatge, Adam Bonnin ha estat clar: “No s’ha de vendre més sòl públic. Les llars han de ser 100% públiques i de lloguer”. El focus està posat en les polítiques de rehabilitació i aturar tant els desnonaments de les famílies com la pujada del preu del lloguer per “millorar la qualitat de la vida de la ciutadania”.

Pel que fa a educació, defensa aferrissada de l’escola pública. Impulsaran dues escoles bressol a la Concòrdia i al Centre, dues escoles d’educació primària a La Creu Alta i a la Concòrdia i tres instituts incloent el ja anunciat de la zona sud de Sabadell.

La Crida també vol convertir la Gran Via en un espai de zona universitària com a “indústria del coneixement, cultura i investigació”.

En el factor econòmic, Bonnin ha posat sobre la taula la necessitat de crear una banca pública municipal amb fons públics per desenvolupar-la, ja que la banca ètica “no té prou múscul”.

Fer de Sabadell una zona verda

La lluita contra el canvi climàtic és a l’agenda pública i política. L’ecologia és la segona prioritat de la Crida per Sabadell per crear “la ciutat dels parcs” amb una xarxa de 10 parcs urbans interconnectats amb jardins i la plantació de 12.000 arbres.

Els anticapitalistes volen equipar els edificis municipals per fer-los energèticament autosuficients. Altres eixos importants són augmentar els carrils bici en els carrers cèntrics i la substitució de tots els autobusos per models híbrids i fer proves pilot dels elèctrics.

La xarxa ferroviària és una qüestió rellevant per connectar l’àrea metropolitana del Vallès. El grup planteja una construcció de ferrocarril circular per connectar Terrassa, Sabadell, Castellar i Granollers.

Per últim, “no demanarem permís per ser lliures”, ha conclòs Bonnin, per lluitar a favor del reconeixement del dret a l’autodeterminació del poble català. L’actual regidor de Serveis Municipals i membre de la candidatura, Lluís Perearnau, ha qualificat el projecte de ser “un programa ambiciós”.

Comentaris
To Top