Oci i cultura

De Sabadell a la Xina, Gerard Torres exposa ‘Diagram’ a la galeria Semi Space de Pequín

Gerard Torres durant l'inaguració a Pequín / Foto: Cedida

L’artista sabadellenc Gerard Torres Sanmartí va inaugurar aquest cap de setmana la seva exposició ‘Diagram’, curada per Xu Sheng, a la galeria de Pequín Semi Underground Space. Torres ha estat durant un mes i mig instal·lat a Pequín gràcies a una residència de la galeria per a artistes de fora del país. Durant aquest mes, el sabadellenc ha estat creant a la capital xinesa per acabar exposant aquestes obres. “No m’esperava que fos així, ni en l’àmbit professional ni en l’àmbit de país”, explica Torres.

L’artista ha destacat que l’art contemporani al país asiàtic té poc recorregut, però amb només 15-20 anys han fet un gran treball. “Són molt entusiastes i treballadors”, subratlla Torres.

Durant aquests 45 dies, Torres ha treballat intensament per crear les obres que formen l’exposició. L’artista explica que s’ha sentit “molt creatiu”. El sabadellenc confessa que no va arribar a Pequín amb una línia de treball gaire definida, i que va investigar sobre el que ell mateix anava fent. A més, assegura que no s’ha limitat amb l’ús de material. “Aquí el material és molt barat, i això m’ha ajudat a provar coses noves”, indica Torres. L’obra es podrà visitar fins al 20 de maig, i el 24 també se n’inaugurarà una altra que s’allargarà tres mesos.

Ara el sabadellenc ja està de tornada després d’aquesta estada al districte T3 de Pequín –un dels barris més nous dels 8 que hi ha dedicats a l’activitat artística de la capital política xinesa– per tornar a Sabadell i seguir creant les seves obres a la capital del Vallès.

Comentaris
To Top