Ciutat

El PSC s’alinea amb la lluita anti-barracons escolars de Can Llong

L’alcaldable del PSC, Marta Farrés, fa pressió perquè l’executiu català culmini aquesta obra pública

Vista aèria dels barracons de l'escola Virolet, a Can Llong / LLUÍS FRANCO

L’escola Virolet i l’institut Can Llong porten anys de lluita per aconseguir l’eliminació dels barracons i la construcció de nous centres educatius, una inversió que depèn del Govern de la Generalitat. Ara, l’alcaldable del PSC, Marta Farrés, fa pressió perquè l’executiu català culmini aquesta obra pública, un punt que inclou com a cabdal dins del seu programa electoral.

“A Can Llong hi ha mancances evidents en el tema de l’escola de primària i de l’institut”, ha exposat Farrés, que ha recordat que la Generalitat té altres tasques pendents al barri, com la construcció d’un nou ambulatori, amb un 1.284 metres quadrats, que el govern català es va comprometre a culminar el 2020 i del que encara s’està pendent del començament de les obres.

“Fora barracons!”: moments de tensió al ple per l’educació a Can Llong

En clau municipal, Farrés ha criticat que el govern quadripartit “no hagi començat les obres del Parc de les Aigües“. L’alcaldable socialista fa referència a la tercera fase de la intervenció, després de dues primeres etapes realitzades pel govern actual, que han comptat amb un pressupost de 259.091 euros. La tercera fase havia d’haver començat el mes de març i va amb retard.

Encara a Can Llong, Farrés s’ha mostrat contrària a emprar la zona coberta de la Ronda Oest, actualment sense ús, per a un skatepark, tal com preveu l’executiu local. La socialista aposta per fer allà un pàrquing, que serveixi per “dinamitzar la zona comercial”.

Conservatori a la Creu Alta

L’alcaldable socialista també ha fet referència al barri de la Creu Alta, on Farrés vol crear un complex d’educació musical. La seva idea és crear una escola de música i un conservatori a l’Eix Macià “per crear amb l’escola de música Ca l’Estruch”.

“Som referents en la música però ens falta resoldre la part educativa”, ha constatat l’alcaldable socialista, en referència a la seva proposta per aquest barri.

Comentaris
To Top