Vallès

Els treballadors de Catalònia Fundació Creactiva es posen en peu de guerra

Els i les treballadores de Catalònia Fundació Creactiva es concentren davant l'ajuntament de Cerdanyola / X.O

Al crit de “salari digne”, desenes de treballadors i treballadores dels centres d’atenció a persones amb diversitat funcional de Catalònia Fundació Creactiva s’han concentrat aquest dimecres davant l’ajuntament de Cerdanyola. Davant la devallada de les subvencions, l’empresa va decidir congelar els sous l’any 2009, i va incrementar la ràtio d’usuaris per treballador.

La fundació té 19 centres a la província de Barcelona en els que treballen un total de 800 persones i s’atenen més de 1000 usuaris. Segons expliquen des del comitè d’empresa, en la negociació del nou conveni col·lectiu, l’empresa no ha mostrat “cap compromís ni voluntat”, per revertir la situació.

“L’objectiu de congelar els salaris era tornar a pujar-los quan la crisi desapareixes o tornessin les subvencions. Això no ha passat. Tornen a cobrar les partides pressupostàries de subvencions, però nosaltres seguim igual”, explica l’Antonia Hernández, treballadora de la fundació i membre del comitè d’empresa.

Increment de la ràtio

Hernández també ha explicat que tot i cobrar el mateix que fa 10 anys, s’ha incrementat la ràtio d’usuaris per treballador en un 8%. “Si el normal eren 4, ara podem atendre a 7 o més”, explicava la treballadora. Segons Mati Garcia, membre del comitè d’empresa i de la taula negociadora del conveni, l’increment de la ràtio va ser una concessió de la Generalitat a la patronal del sector, que presideix el director del grup Catalònia, el Dr. Joaquim Serrahima, perquè es compensés la pèrdua de subvencions.

“L’empresa, a vegades, tampoc cobreix les baixes i els menys 1 – persones que falten puntualment- això acaba suposant que altres treballadors assumeixin més carrega de feina”, ha explicat la treballadora i afegia que “l’empresa juga amb el vincle afectiu que tenim amb l’usuari, i el compromís dels treballadors per no deixar la nostra posició”. L’objectiu dels treballadors i les treballadores és continuar les mobilitzacions cada mes, fins que millorin les condicions.

Reunió amb l’ajuntament de Cerdanyola

 L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, i la primera Tinent d’alcaldia, Elvi Vila, s’han reunit amb membres del comitè d’empresa i un familiar que forma part l’associació de pares aquest migdia. Garcia ha explicat que l’alcalde ha mostrat el seu compromís per reunir-se amb l’empresa i els treballadors.

“Ells no coneixien la realitat dels treballadors i les treballadores. Ara els passarem informes de l’estat de les diferents unitats i del sobreesforç derivat de la flexibilització de la ràtio”, explicava Garcia.

Nota: En una primera edició es deia que l’empresa no cobria baixes laborals.Va ser un error d’interpretació. L’empresa, a vegades, no cobreix les baixes i els menys 1, és a dir, les persones que falten puntualment

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top