Ciutat

Expropiació i limitar el preu de l’habitatge, les propostes de la Crida per Sabadell

La número tres de la llista, Anna Lara, durant la seva intervenció / CEDIDA

Garantir l’accés a l’habitatge, ajudes a la rehabilitació i ampliar el parc públic de lloguer. Així de contundent ha estat la Crida per Sabadell, que ha presentat les seves propostes d’habitatge. Ho ha fet a la Granja del Pas, on cada setmana es reuneixen els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). “Fan una tasca imprescindible per la ciutat”, ha remarcat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant.

Deborah Serrano, número 9 de la llista ha posat sobre la taula la necessitat de limitar el preu de l’habitatge. Serrano ha garantit que treballaran “per regularitzar les ocupacions”, ja que ara actualment són unes 3.500 persones les que viuen ocupant un habitatge, “principalment propietat d’entitats financeres o fons voltors”. La número nou també ha apostat per l’expropiació d’habitatge en desús.

Balanç del mandat

“Ens hauria agradat arribar més enllà però hem marcat un abans i un després”, ha apuntat Anna Lara, número 3 de la llista, que ha recordat que el grup municipal ha aconseguit fer reflotar VIMUSA i s’han previst 362 habitatges –52 d’ells ja estan en construcció– públics i de lloguer. En aquest sentit, ha afegit  “s’han augmentat en 150 habitatges la borsa d’emergència” i “s’estan rehabilitant més d’una vintena d’habitatges”. “Pel proper mandat es rehabilitaran quasi 600 habitatges, fruit de la nostra acció de govern”, ha apuntat Lara.

“Durant el mandat hem rebut dures crítiques en polítiques d’habitatge totalment necessàries”, ha reconegut Serracant, que lamenta no haver arribat “tan lluny com voldríem” i ha al·legat a la “mancança de finançament i competències municipals” per fer front a l’emergència habitacional.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top