Vallès

Els pares de l’escola Bernat Mogoda de Santa Perpètua demanen la rehabilitació del centre

Cartells penjats al mur de l'escola Bernat Mogoda / Cedida

Aquest dissabte, les famílies de L’escola Bernat Mogoda de Santa Perpètua es trobaven celebrant el seu 41è Cross quan van patir un petit ensurt. Un tros de la cornisa que estava situada a sobre del podi va caure mentre se celebrava una festa a l’interior del pati. L’incident es va saldar amb una nena amb ferides lleus al peu, que va ser atesa pel SEM.

 Els serveis d’emergències van acordonar la zona, i després d’una reunió amb l’arquitecta municipal i l’alcaldessa del municipi, Isabel Garcia, la direcció del centre va decidir suspendre les classes d’aquest dilluns per poder assegurar l’edifici.

 Aquest dilluns, sota el lema “volem una escola segura”, i aprofitant la visita del director de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, alumnes i pares s’han concentrat a les portes del centre per reclamar la rehabilitació que necessita el centre.

 Quatre dècades sense reformes

 “Fa anys que sol·licitem reformes. Fa 41 anys que no es fa cap”, ha assegurat Pedro Téllez, president de l’AMPA del Bernat Mogoda. Segons explicava, l’any 2016 es va enviar un informe a Serveis Territorials amb totes les millores que calien, tot i que no s’ha fet res.

 Des de l’AMPA també lamenten que des de fa 17 anys, els alumnes de P-5  estan situats en un barracó i que l’escola encara no disposa d’una xarxa Wi-fi. “El conseller Bargalló va prometre a l’octubre que farien la reforma del centre i que farien l’aulari d’infantil per eliminar el barracó, però al gener, Viñas ens va dir que sense pressupostos  no es podia fer res”, comentava Téllez.

  Tot i el compromís del director de Serveis Territorials, que aquest matí ha assegurat que a l’estiu es començaran a fer obres per millorar la seguretat, des de l’AMPA es mostren desconfiats. “Ens han canviat de versió diverses vegades. Per això ens costa creure”, explicava Téllez.

 Reunió amb l’ajuntament i proposta d’obres

 Mentre les famílies es manifestaven a l’exterior de l’edifici, l’alcaldessa, Isabel Garcia; el regidor d’educació, Antonio Egea i el director de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, s’han reunit amb la direcció del centre i l’AMPA. De la reunió ha sortit el compromís de Serveis Territorials per executar la reforma de l’edifici en diverses fases, i aquest estiu s’actuarà en relació a la cornisa. D’aquí a quinze dies, es presentarà un primer projecte d’actuació a l’Ajuntament.

Garcia ha assenyalat la Generalitat per la manca de reformes a l’edifici. “És cert que no era un fet previsible. Però sí que és cert que la Generalitat no està fent ni la rehabilitació ni els treballs que requereix un equipament de 40 anys”, ha assegurat.

Comentaris
To Top