Oci i cultura

L’Estruch acull una cúpula geodèsica inspirada en la fractalitat de l’univers

Detall de la cúpula geodèsica que estructura la instal·lació del Dj Patrick Grau / CEDIDA

L’Estruch acull aquesta setmana una filigrana de l’enginyeria. El Dj sabadellenc Patrick Grau porta a la fàbrica de creació el seu projecte Geodesika, una instal·lació audiovisual construida dins d’una cúpula geodèsica: una estructura circular formada per unions de triangles de diverses mides.

Aquest tipus d’estructura es considera avui la idònia per instal·lar-se a la Lluna o a Mart, però a l’Estruch acollirà una experiència espacial diferent. Grau va encetar la construcció de Geodesika diumenge, i acabarà aquest dissabte, 25 de maig, coincidint amb la 13ª edició del Hack & Art Day, la mostra d’art digital organitzada pel centre sabadellenc.

Durant la setmana, Grau compartirà l’experiència amb artistes que vulguin involucrar-se en el procés de muntatge i farà tallers per formar els assistents en tècniques d’art visual -com mapping d’il·luminació led- o d’instal·lacions interactives. Aquests elements són el nucli de la peça, que es podrà experimentar acabada al final del procés.

Geodesika -apunta el seu creador- s’inspira en la fractalitat de l’univers, i projecta imatges dins els poliedres que formen l’estructura: el resultat és una experiència psicodèlica i lisèrgica, un viatge sensorial al centre del cosmos acompanyat per un efecte acústic de 360º. Com a clausura del projecte artístic, dissabte a la nit hi haurà espectacle audiovisual i concert de música electrònica.

Comentaris
To Top