Publicitat
Esports

La temporada es resumeix en 90 minuts

Les jugadores del Tibidabo esperen repetir apuesta image davant el Planadeu / Lluís Franco

L’esport sabadellenc, i en concret el futbol, viurà aquest diumenge d’eleccions una jornada d’allò més trepidant. Tres equips de la ciutat -Tibidabo Torre-romeu, Can Rull RT i Sabadell Nord- es juguen el ser o no ser en els seus respectius enfrontaments. En el grup 6 de Tercera Catalana és on es viuran les emocions més fortes, sobretot, a Torre-romeu i Badia del Vallès. Els conjunts de Jesús Díaz i José García tenen l’oportunitat d’aconseguir l’ascens directe, en el cas dels blanc-i-vermells, i per part arlequinada classificar-se per disputar la promoció d’ascens.

D’una banda, el Tibidabo, primer classificat amb dos punts d’avantatge respecte del Can Rull, rep al Municipal de Torre-romeu (12 h) el Planadeu en el derbi de la jornada a Sabadell. El líder, que depèn d’ell mateix per aconseguir l’anhelat ascens, estarà obligat a guanyar als seus veïns si no vol dependre del que succeeixi a pocs quilòmetres entre el Badia i el Can Rull, tercer i segon classificat, respectivament: “serà complicat gestionar que els meus jugadors no se n’assabentin sobre el que estarà passant a Badia. La meva obligació és intentar que estiguin concentrats en el partit i que gaudeixin”. Els de Torre-romeu tenen una gran oportunitat per treure’s l’espina de l’any 2016 quan en una última jornada fatídica, el Sant Just i el Badia li pispaven la plaça que donava l’ascens. Un capítol que Jesús Díaz el té ben present: “Vulguis o no se’t queda a la retina. Ho vam tenir a tocar però per sort el temps passa i ara estem en un altre moment important amb un equip més compensat que aleshores”, assegura.

De cara al transcendental duel davant el Planadeu, on precisament els de Torre-Romeu van caure en el partit de la primera volta (4-3) el tècnic sabadellenc avisa que “estic convençut que vindran a fer un bon partit. És un derbi i a dalt tenen gent molt ràpida. No serà fàcil”. Si tot va sobre el previst i els sabadellencs fan els deures, el Tibidabo tornarà a Segona Catalana, cinc anys després (2014) de fer-ho per última vegada sota la batuta de Jordi García. Un somni que tal com va reconèixer Vaquero ha estat del tot imprevist: “Per un club de barri com el Tibidabo aspirar a 2a Catalana ja és un repte per si sol. En el principi de la temporada no era el nostre objectiu però, setmana rere setmana, hem demostrat amb mèrits propis que podem lluitar per aconseguir-ho”.

“Les sensacion son molt bones”

Publicitat

A la mateixa hora (12 h) i a uns quilòmetres més al sud de la ciutat, el Can Rull RT visitarà el Badia del Vallès en el partit de la jornada. Amb només dos punts de diferència, badiencs i canrullencs s’enfrontaran en un duel a cara o creu per disputar el play-off d’ascens després de mantenir un duel frec a frec al llarg de la temporada: “Ens esperem un partit difícil que es decidirà per petits detalls”, va comentar Álex Soto, jugador dels arlequinats. Els de José García, que tenen l’average particular guanyat amb el Tibidabo, podrien donar la sorpresa si aconsegueixen un triomf que sumat a un empat o derrota del Tibidabo, acabaria donant l’ascens directe als arlequinats. Un escenari, però, que des de Can Rull no se’n vol sentir ni a parlar: “Si per casualitat succeeix aquesta carambola, millor que millor. Nosaltres hem de fer els deures”.

El Can Rull, que va perdre la categoria la temporada passada, arriba a la cita en un bon moment forma després de deixar la porteria a zero en els últims cinc enfrontaments. Un fet que Soto posa de relleu de cara el duel d’aquest diumenge en afirmar que “les sensacions són molt bones. Aquest fet ens dona molta confiança i més en partits així. Si defensem bé i no encaixem, tenim la promoció assegurada”.

“Hem de sortir a gaudir”

En darrer lloc, i no menys important, el Municipal de Ca n’Oriac tornarà a viure aquest diumenge (12 h) una matinal que de ben segur que serà històrica. En l’any del debut a Primera Catalana, el Sabadell Nord ho té tot de cara per celebrar la permanència a la categoria. Per fer-ho, haurà d’intentar esgarrapar un resultat positiu davant el Banyoles si no vol estar pendent dels altres resultats de la jornada: “l’únic resultat que ens ha d’importar és el nostre. Haurem de deixar aquesta motxilla que tant ens pesava aquestes últimes setmanes i sortir a gaudir sense estar pendents del mòbil”, advertia el tècnic Quico Díaz. Només una carambola de resultats enviaria el Sabadell Nord a Segona Catalana en cas de caure davant un Banyoles que arribarà amb algunes opcions de lluitar per Tercera Divisió.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top