Ciutat

Els estafats pels ascensors a mitges de Can Puiggener viuen amb por pels deutes

Els veïns afectats pels ascensors a mig construir han de seguir pagant un crèdit del banc i han tingut problemes amb la subvenció de la Generalitat

Fotografia: Lluís Franco

A més d’estafats, ara han de fer front a un deute. Les sis comunitats de veïns de Can Puiggener afectades per un suposat frau en la construcció d’ascensors denuncien al D.S. que han de seguir sufragant el cost d’un crèdit bancari amb Ibercaja per les obres. Són més de 400.000 euros en despeses, que afecten més de vuitanta famílies, moltes d’elles amb dificultats econòmiques.

Els representants legals dels estafats intenten revisar el deute, contret amb Ibercaja. Consideren que la llei del Crèdit del Consum permet revisar un contracte en casos d’estafa. “És una situació provisional. No és que els veïns no vulguin pagar, és que estan pagant per un ascensor que no tenen”, denuncia l’advocat de les famílies, Enric Escriuela.

El lletrat explica que els afectats no només no tenen l’ascensor promès, sinó que han hagut de rescabalar els canvis estètics o acabar les obres contractant tercers. Despeses que s’afegeixen al deute contret.

Els Jutjats de Sabadell ja han iniciat les investigacions respecte al cas, que gira al voltant d’una suposada estafa per part de l’empresa constructora Bañales. En concret, els veïns han interposat una demanda contra el seu administrador, Ángel A., i l’arquitecte aparellador que treballava per l’empresa, Jordi A. El lletrat de les víctimes atribueix a aquests dos individus “un pla preconcebut per prendre els seus diners”, el primer com a responsable inicial i el segon com a col·laborador necessari.

La subvenció i la llicència, salvades

A banda dels problemes respecte al crèdit, les víctimes de l’estafa han hagut d’afrontar problemes amb l’administració. L’ajut públic de la Generalitat anava condicionat a acabar les obres de l’ascensor el 31 de juliol, una situació impossible després de l’estafa. Així mateix, també caducava el permís d’obres atorgat per l’Ajuntament, el que segons la normativa implicava tornar a deixar l’immoble tal com estava abans d’iniciar les obres. Escriuela ha arribat a un acord amb la Generalitat i l’Ajuntament per prorrogar tant la subvenció com la llicència d’obres: “Els hem explicat què passava i hem modificat la situació. Sense subvenció, el cost s’hauria triplicat per tres”.

Comentaris
To Top