Ciutat

“‘Lero, lero’, Saballuts!”

Aquest cap de setmana, Sabadell ha esdevingut testimoni d’un fet històric. Els Castellers de Sabadell han bufat les espelmes dels seus 25 anys deixant empremta –el lema de la temporada d’enguany–.

Per celebrar aquest fet tan destacat, la colla ha preparat un seguit d’activitats en què tothom va poder participar. Començant per l’emotiu assaig del divendres passat, amb diverses reincorporacions, retrobades, visites i nouvinguts i nouvingudes.

L’endemà, dissabte 8 de juny, diversos membres de l’entitat es van reunir ben d’hora a la plaça del Doctor Robert per preparar els actes posteriors que cursarien al llarg de la tarda i la nit. A les 18 h va tenir lloc l’actuació castellera de Vigílies d’Aniversari. Els Saballuts va descarregar 2pde4, el 5de7 a primera ronda, el 7de7 a segona, el 3de7 a tercera i un vano de 5 de comiat. Ho va fer acompanyada dels Xerrics d’Olot, els Manyacs de Parets del Vallès i els Castellers de l’Alt Maresme (Maduixots).

Sis pilars dels Saballuts veternas / SARAI JARQUE (CEDIDA)

Tot seguit, les colles van desplaçar-se a la plaça de Sant Roc. Allà, l’Associació Sabadell Cerveser va col·laborar amb una barra, en què van oferir una degustació d’exquisides cerveses artesanes i altres begudes. Tothom va poder gaudir de l’actuació castellera, la cervesa artesana i també els concerts de CatRock en Família, Llongue & his front Women & Men Band i CatRock. Aquests grups van ser els encarregats de posar música, ritme i diversió a la tarda de dissabte. La festa es va allargar fins a la nit.

El diumenge 9 de juny, a les 12 h va iniciar-se la Diada d’Aniversari dels Saballuts, amb els Castellers de Sant Cugat (Gausacs) i els Nens del Vendrell. La colla sabadellenca va descarregar 2pde4, el 3d8, el 4d8, el 7de7 i el vde5. A més a més, es van assolir sis pilars de quatre a càrrec dels més veterans de la colla amb motiu dels seus 25 anys fent història, i també un pde4 al balcó.

Comentaris
To Top