DS MOTOR

El Ral·li de la llana escalfa motors

El 14 de setembre el Parc Catalunya tornarà a tenir aquest aspecte
El 14 de setembre el Parc Catalunya tornarà a tenir aquest aspecte / LL. F.

El Ral·li de la Llana tornarà a concentrar la passió pel motor el pròxim 14 de setembre al Parc Catalunya. És una prova molt especial que aquest any commemorarà les vint edicions. La primera d’elles es va celebrar l’any 1968 amb la victòria de la parella formada per Joan Fernández i Carlos Kotnik al volant d’un Porsche 911.

Enguany, i seguint i la tendència de les últimes edicions, el ral·li mantindrà un recorregut molt semblant amb arribada i sortida a Sabadell, tal com va avançar Jaume Marco, president de Motor Club Sabadell, entitat organitzada del ral·li. “Tenim tots els permisos demanats als ajuntaments, exceptuant el d’aquí Sabadell, per una qüestió d’espera per la formació del govern, i si no hi ha cap imprevist, tornarem a fer un recorregut que tindrà moltes similituds amb el de l’any passat”.

El Ral·li Trofeu Auto Sí –que tornarà a ser prova puntuable per al Campionat de Catalunya de ral·lis d’asfalt, Trofeu de Catalunya de Ral·lisprint, Campionat de Catalunya de RSS i RS i Challenge Michelin– obrirà les inscripcions a mitjans de juliol amb una petita novetat pel que fa a nombre de participants: “l’any passat vam estar a punt de morir d’èxit amb més de 120 cotxes. Enguany limitarem la participació a 100 vehicles”.

Tot i aquesta efemèride, el Motor Club Sabadell no podrà fer realitat un dels objectius que té entre cella i cella des de fa dos anys amb la celebració d’un Tram Espectacle, que es disputaria a l’avinguda d’Andreu Nin però que des de l’entitat de Sabadell reconeixen que “no ens hi hem atrevit, és un merder força gran i en any d’eleccions hem decidit no proposar-ho”.

La gran novetat, a part de l’acord de col·laboració amb el Club de Tennis Sabadell per a les verificacions tècniques i entrega de premis, seran els GPS que hi haurà instal·lats a cada vehicle, que permetrà seguir en tot moment les evolucions de cada participant. Un salt molt important en termes de seguretat que servirà per resoldre amb la màxima immediatesa qualsevol imprevist. Una grata notícia, però, que encarirà el preu de la inscripció entre els 30 i 50 euros.

Tanmateix, i seguint la tendència dels darrers anys de l’organització per incentivar l’afluència d’espectadors, el village, ubicat a l’Eix Macià, estarà ple d’activitats. Des dels ja habituals food trucks, el Motor Club Sabadell treballa amb la intenció de
portar simuladors, circuits de cotxes teledirigits i altres sorpreses que s’aniran coneixent a mesura que s’apropi la cita.

Comentaris
To Top