Ciutat

Un bri d’esperança als Merinals per un possible acord amb Habitatge

El lavabo d’uns dels pisos apuntalats / Victòria Rovira

Optimisme moderat. Les negociacions entre Agència d’Habitatge i els veïns del barri dels Merinals afectats per  suposats danys estructurals als habitatges “estan arribant a bon port”. Almenys així ho considera Jaume Garcia Arija, vocal de la junta i de la comissió d’afectats. Tot i això, “cal acabar d’acordar un parell de punts sense els quals no hi haurà pacte per elaborar un informe neutre definitiu”.

Les discrepàncies

Els afectats demanen que, per elaborar l’informe tècnic neutre que determinarà si cal enderrocar i substituir els edificis, es tinguin en compte els mateixos criteris que es van aplicar amb la resta d’edificis que ja estan en procés d’enderrocament.

/ Victòria Rovira

Una de les condicions sine qua non d’Habitatge per acceptar la substitució dels edificis és el concepte de ruïna tècnica i econòmica, al que els veïns s’hi oposen. “Tenim patologies estructurals greus: carbonatació, oxidació, aluminosi i ciment aluminós, i ho volem demostrar”, explica Garcia Arija. “Si l’informe ho demostra, amb això ha d’haver-hi suficient”, exigeix.

Línies vermelles

Les dues parts tenen com a data límit avui dimarts per apropar postures, “si no, continuaran les mobilitzacions i les protestes”, adverteixen els veïns.  Es tracta del reducte de 170 habitatges que, en 1992, no van entrar dins del pla d’enderrocament i substitució per  problemes estructurals.

Són els edificis ubicats entre el carrer Palma, Brasil, Plaça Veneçuela i Doctors Banting i Best, anomenada pels mateixos veïns com “la zona zero”  i que pertanyen a la Fase 2.  “Si l’informe descobreix patologies estructurals, com ja vam constatar l’any passat, l’únic camí possible serà el de l’enderrocament i substitució, i en això no cedirem”, conclou el portaveu.

D’altra banda, els veïns han manifestat al D.S. que, a la zona dels edificis en fase d’enderrocament,  s’hi està generant  “delinqüència” per l’abandonament de la zona.

Comentaris
To Top