ESPORTS

La Copa Vallesana de Trail ja és una realitat

La Llanera Trail, organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell, serà una de les quatre proves que configuren la 1a Copa Vallesana de Trail

Repte. Quatre entitats, entre elles, la Unió Excursionista de Sabadell, s’han unit per crear un nou repte per a tots els aficionats a les curses per muntanya: la Copa Vallesana de Trail. Aquest campionat constarà de quatre proves: Primera Marató de Muntanya de Catalunya (Club Excursionista Llorençà), La Llanera Trail (UES), la Vallès Drac Race (Centre Excursionista de Terrassa i La Corriols del Vallès (Club Atlètic Castellar).

La Copa Vallesana tindrà un preu de 104 euros per a federats  i 118 euros per a no federats, respectivament, un important descompte –al voltant del 20% per cursa– si s’agafa la inscripció conjunta de les quatre curses que es podran realitzar en el mateix període d’inscripció de la primera Marató de Muntanya de Catalunya. També es podran fer inscripcions individuals per a cada una de les proves al preu habitual de cada cursa.

El campionat arrencarà a l’octubre amb la Primera Marató de Muntanya de Catalunya, per seguir amb la Llanera Trail, la Vallès Drac Race, i es tancarà amb la Corriols del Vallès. En total, la primera edició de la Copa Vallesana inclourà tres maratons i una mitja marató. En tot cas, serà una competició individual i es puntuaran els tres millors resultats de les quatre proves. Els tres primers classificats, tant en homes com en dones, se’ls recompensarà amb un trofeu i l’opció de revalidar el títol en la següent edició amb inscripció gratuïta a les quatre curses.

L’objectiu de la Copa Vallesana és agrupar diferents curses que tenen lloc al Vallès Occidental, en dates pròximes però suficientment espaiades per recuperar-se entre cursa i cursa. Així mateix, es vol fomentar la competitivitat “sana” i “fer Vallès”, a més d’omplir un buit de competició local i comarcal.

Les proves

La primera de les quatre proves serà el 27 d’octubre d’enguany amb la celebració de la Primera Marató de Muntanya en el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac. 41,140 quilòmetres amb 2.123 metres de desnivell positiu per camins i corriols amb el cim de La Mola com a punt més alt (1.104 m).

La següent parada de la Copa Vallesana serà el 19 de gener de l’any vinent amb La Llanera Trail, organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell. Amb un recorregut per la ciutat i pel rodal de 43 quilòmetrs i 1.450 metres de desnivell positiu, tindrà el seu punt més alt amb el Puig de la Creu (668 m).

Un mes després (16 de febrer), serà el torn de la Vallès Drac Race, la més llarga i amb més desnivell positiu acumulat –48 quilòmetres i 2.200 metres– que consistirà a donar la volta completa al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac per camins i corriols.

A principi del mes de març, serà el torn de la darrera i última prova amb la mitja marató de la Corriols del Vallès organitzada pel Club Atlètic Castellar . Amb un recorregut de 24 quilòmetres i 900 metres de desnivell acumulat, recorrerà paratges de Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Caldes de Montbui i Sentmenat fent cim al Pic del Vnet, el punt més d’aquesta prova (816  metres).

Publicitat
Comentaris
To Top