Ciutat

Els Fridays For Future recullen 27 bosses d’escombraries al Parc Catalunya

Fa un sol de justícia, és dimarts 25 de juny a les 17 h, i a l’ombra d’un arbre del Parc Catalunya es reuneixen una vintena de joves. Són membres de la iniciativa Fridays For Future, molts de l’Escola Industrial, i tots amb ganes d’aportar el seu gra de sorra per cuidar el medi ambient; s’han trobat per fer la seva primera recollida d’escombraries. En la primera jornada han recollit 27 bosses que, asseguren, pesen 9 kg. I les han llençat als corresponents contenidors de reciclatge. “Des de la primera assemblea volíem fer-la. La majoria som joves estudiants i després de Sant Joan teníem més temps per fer-ho”, apunta la Paula, una de les interlocutores de la iniciativa. El Pol, un dels participants, explica que a part de protestar cada divendres també han de passar a l’acció per ajudar i donar exemple.

Els joves s’han dividit en tres grups d’unes set persones, i a cada grup una persona portava una bossa pel vidre, una altra portava la del rebuig i la resta plàstics i cartrons. Per la Queralt i la Núria, que és la primera vegada que participen en una activitat similar, la situació és “bastant preocupant”. La primera assegura que “molta gent ho sap i molt poca surt a fer alguna cosa”, mentre que per la segona, “a la gent li importa molt poc cuidar l’espai públic”. Un altre Pol denuncia que “la neteja de Sabadell no funciona gaire bé. Si no ho féssim nosaltres això s’hauria quedat aquí”, i també mira cap a la ciutadania: “si la gent no ho tirés a terra, no hi hauria problema”.

Durant una hora i mitja els voluntaris han estat recollint les escombraries. La Paula destaca que tot i que esperaven molts petards, el que més els ha sorprès són els plàstics que envolten les palletes dels sucs, mocadors de paper i trossos de vidre.

Comentaris
To Top